Млади борбеношћу и дисциплином до циља

Млада фудбалска репрезентација улази у серију тешких мечева који је могу или не одвести на наредно Европско првенство. Сутра у Вићенци наши младићи играју са Италијом,

а уколико победе засешће на лидерску позицију табеле која гарантује директан пласман на ЕП. Изабраници Томислава Сивића претходних дана вредно су тренирали и надају су повољном резултату против сјајног италијанског тима.

- Спремамо победничку тактику – каже један од најбољих играча у младом саставу Александар Чаврић – То не подразумева јурњаву од првог минута, већ велику борбу, тактичку дисциплину и висок проценат реализованих шанси, јер мислим да их неће бити пуно. Италијани сигурно неће много ризиковати, имају повољан резултат из Новог Сада и зато ми морамо бити паметни. Морамо их раширити по целом терену и натерати их да се они прилагођавају нама, а не ми њима.

У клупској каријери ствари за Чаврића не иду најбоље. После кратког боравка у Генку уступљен је на позајмицу данском Орхусу, што га није пореметило.

- Нисам клонуо после такве одлуке Белгијанаца. Одиграо сам тамо 16 утакмица, што ми је много помогло да напредујем. Ради се о јаком клубу који има више решења на свим позицијама. У Данској сам, такође, играо против једног Копенхагена, учесника овогодишње Лиге шампиона и то ми је помогло. У доброј сам форми и мислим да могу и даље бити користан за младу репрезентацију – сматра Чаврић.

Расположен је и нападач Партизана Урош Ђурђевић. Од њега се много очекује иако је тек дошао међу црно-беле.

- Нисам много изгубио овог лета, вредно сам тренирао и спреман ушао у нову сезону. Компликована повреда у Палерму ме је натерала да радим јачим интензитетом тако да сам све надокнадио. Могу бити од користи – јасан је Ђорђевић.

Можда и најјаче оружје нашег тима у Вићенци биће експлозивност овог младог нападача.

- Видело се и по првој утакмици у Партизану да нисам изгубио на хитрини. Још су ту сви атрибути који ме красе. Спреман сам за беспоштедну трку и дисциплиновану игру.

Ђурђевић је упознат са италијанским стилом играња.

- Нема шта, тактика је оно што их одликује. Дисциплиновани су, борбени и знају да играју на резултат. У том сегменту морамо им испарирати. Победника ће одлучити веће залагање и добра поставка на терену. Уздам се у наш стручни штаб – истакао је Ђурђевић. 

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести