Младим српским атлетичарима две медаље на EYOF -у

Млади српски атлетичари Елзан Бибић и Тамара Мићевић освојили су златну и сребрну медаљу у тркама на 3.000 метара на летњем Европском фестивалу младих (EYOF), који се одржава у престоници Грузије, Тбилисију.

Бибић је тријумфовао резултатом 8:50,10 минута, што је била прва медаља за Србију на овом такмичењу младих спортиста."Наш средњепругаш је доминирао на стази, остали нису успели да га угрозе. Кренуо је у финиш на 500 метара од циља, оставивши резерву за сутрашњих 1.500 метара", рекао селектор јуниорске репрезентације Србије Един Зуковић.

Друго и треће место заузели су Турчин Нуркан Дагтекин (8:54,91) и Италијан италијан Тиндаро Лиса (8:56,65).У трци девојчица у истој дисциплини Мићевић је била другопласирана резултатом 9:59,07 минута.“Тамара се одлицно снашла у финалу, с обзиром да је млађа годину дана од осталих такмицарки. Имала је треће време, али је успела да у финишу испрати победницу и дође до другог места. Трчала је храбро и стрпљиво, чекајући своју шансу”, казао је селектор Зуковић.
Победила је Холанђанка Дајан ван Ес (9:58,49), док је треће место заузела Белгијанка Жистин Норберт Тинк (9:59,81).
 

Бибић и Мићевић: Пресрећни због освојених медаља

Млади српски атлетичари Елзан Бибић и Тамара Мићевић рекли су да су пресрећни након освајања златне и сребрне медаље у тркама на 3.000 метара на летњем Европском фестивалу младих (EYOF) у Тбилисију.

"Конкуренција је била јака, али победу ми је донео сав труд и напор који сам уложио у тренинг. Са тренером сам договорио такву тактику да у финишу појачам, јер генеално сам најбољи у последњих 500 метара. Имајући у виду колико се спреман, надам се да и сутра могу да направим добар резултат," рекао је Бибић после трке у којој је тријумфовао резултатом 8:50.10 минута.

Мићевићева је навела да није ни сањала да би овако нешто могло да се деси."Пресрећна сам због медаље. Конкуренција је била јака, трка је кренула мало спорије, али је временом била све бржа. Успела сам то да испратим и да на крају добро финиширам и дођем до медаље," казала је млада средњепругашица.
Мићевић је до сребрног одличја дошла резултатом 9:59.07 минута.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести