Мреже напуњене, не и трибуне

Вероватно највеће изненађење досадашњег тока Суперлиге, поред слабог старта Партизана, свакако је суботички Спартак, али у позитивном смислу.

Не чуди толико висок пласман (тренутно на деоби 4. и 5. места са црно – белима) колико изузетна ефикасност, до ове сезоне непојмљива за “голубове”, годинама врло тврду екипу која је тешко примала, још теже давала голове.

Остало је упамћено да је на последњим зимским припремама Спартак одиграо четири тренинг утакмице, уз гол разлику 2:0! Међутим, од почетка ове сезоне, у првих девет кола, фудбалери са севера Бачке постигли су 19 голова, те после Војводине и Звезде имају најефикаснији напад у лиги. Додуше, са 18 примљених голова имају најпорознију одбрану. Овакав скор и пуне мреже голова не памти ни дугогодишњи капитен ФК Спартак Ждрепчева крв Владимир Торбица.

- Ове сезоне смо битно променили стил игре, далеко више нападамо, играмо отвореније, па се дешава да понекад будемо кажњени и примимо доста голова – каже Торбица. - Два пута смо ове сезоне примили пет голова (оба пута на “Карађорђу”, против Новог Пазара и Војводине), али мени се допада и више ми одговара нападачки стил који тренер форсира. Много смо радили на офанзиви, у екипу су стигли убојити фудбалери попут Мудринског, Милића и Ивановића, што даје резултате.

Плаво – бели сутра од 19 сати гостују у Крушевцу, ове сезоне врло доброј екипи Напретка.- Озбиљна, прилично искусна екипа. Биће нам јако тешко сутра, био бих задовољан и са бодом. Ипак, играмо добро, све боље се разумемо на терену и желимо да останемо у горњем делу табеле.Иако Суботичани годинама нису били распуцанији, гледалаца на трибинама је врло, врло мало. Због тога што нису имали рефлекторе, на почетку првенства формални домаћини били су у Новом Саду, али поражава их податак да имају најмању посету у Суперлиги. У плаво-белом табору се надају да ће се то променити.

- Заређали смо са солидним играма и победам, самопоузда­ње расте. Имамо већи фонд добрих играча него претходних сезона, физички смо много спремнији, играмо дисциплиновано, а офанзива ће нам и даље бити примарна. Постижемо доста голова, тоје боље за све, лепше је гледати такве мечеве и надам се да
ће то напокон привући више публике – прижељкује Торбица. 

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести