Муслин: Изненађен сам, али испоштоваћу одлуку Стојковића

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је да је изненађен одлуком Филипа Стојковића да уместо Србије изабере да игра за Црну Гору.

Муслин је дефанзивца Чукаричког, иначе бившег младог репрезентативца Србије, накнадно уврстио на списак за мајско-јунске пријатељске утакмице, али је рођени Београђанин објавио да ће играти за Црну Гору.

"Нисам још добио потврду, али изгледа да је тачно... Нисам се директно чуо са играчем, али колико знам изабрао је Црну Гору. Сачекао бих још мало, а ако је донео такву одлуку испоштоваћу. Свако бира шта му је боље и мисли да је исправан потез", рекао је Муслин Танјугу.

Нови селектор додаје да на месту десног бека има неколико фудбалера који имају квалитет за позив у национални тим.

"Има на тој позицији и других играча, иако мислим да вреди чим сам га уврстио на списак. Видели сте да сам из домаћег шампионата узео друге играче, ту је и млада репрезентација и снаћи ћемо се. Јесам изненађен, његова је одлука и не бих је превише коментарисао".

Он је за три провере против Кипра, Израела и Русије позвао више од 30 фудбалера како би их што боље упознао.

"Желим све да их видим на делу, како ће да играју, понашају и тренирају... Мени је то врло важно, иако није најбољи период за играче, али мислим да је добро што сада долази. То ће ми дати нову слику, а олакшавајуће је што имам прилику да се упознам са фудбалерима пре почетка квалификација у септембру".

Према његовим речима квалификациона група за пласман на Светско првенство у Русији, у којој је Србија са Велсом, Аустријом, Републиком Ирском, Молдавијом и Грузијом, је доста изједначена.

"Није лака група,  имамо три репрезентације које играју на ЕП и то довољно говори о квалитету. Ипак, да не верујем у пласман у Русију не бих ни дошао на клупу Србије", закључио је Муслин.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести