На турниру у Мађарској: Каћанима све почасти

Охрабрујуће вести стигле су из Мађарске за симпатизере рукометаша Југовића. У конкуренцији Чуруга и домаћег Печуја, изабраници Николе Марковића заузели су прво место на турниру.

После силних резултатских неуспеха српских клубова на међународној сцени, тријумф Југовића дође као мелем на рану и трачак светлости у клупском рукомету. Тренер Марковић је изузетно задовољан квалитетом приказане игре његових ученика, шансу су добили сви играчи и мање-више сви су надмашили његова очекивања. Уз то, капитен Југовића Душан Шипка проглашен је за најбољег играча турнира, који је организован у две категорије, сениорској и јуниорској.

– Турнир у Печују је један од оних који спадају у саставни део припремног периода. Тако смо га схватили, нисмо били оптерећени резултатом, али смо ипак на крају подигли победнички пехар. Победили смо другу екипу Чурга (33:22) и Печуј (28:27), где смо играли много боље него пре пет дана против Војводине. Цела екипа је знатно боље ушла у утакмицу, колективна игра је поново добила своју физиономију, а управо то је оно што нас је красило током првих 12 кола, после којих смо се нашли на лидерској позицији суперлигашког каравана. Овај резултат нас у сваком случају неће успавати, напротив подстрек је да у наставак шампионата уђемо још спремнији – рекао је капитен екипе Душан Шипка.

Колико им у игри недостаје Никола Црноглавац и шта је оно на чему још требају радити до почетка сезоне, питали смо Шипку.
– И те како се осећа одсуство Црноглавца, поготово у нападу, а имамо сада бека мање у ротацији. Али, надам се да ћемо колико толико то надоместити из постојећих снага. Екипа је показала висок ниво концентрације и нисмо се предавали и када смо били у резултатском заостатку.

Чини се да је тренер Марковић минутажу готово равномерно расподелио на свих 20 играча, а они му узвратили на најбољи начин.
– Невероватно је било залагање и труд свих играча, поготово оних млађих, од којих је већина на најбољи начин искористила указану шансу и наметнула се озбиљно за састав првог тима.

За Југовићевог капитена стигло је и појединачно признање за најбољег играча.
– Свака награда прија, поготово што је ова стигла од тренерског жирија. Овога пута колективна игра је избацила мене у први план. Награда представља велики подстрек за даљи рад.

Генералну пробу Каћани ће имати 6. и 7. фебруара на Јововићевом меморијалу у Врбасу, у конкуренцији Спартака Војпута, Црвенке и домаћина.
– То ће бити права прилика да тренер Марковић комплетира слику о најјачој постави. Очекујем квалитетан турнир, да се ми што боље представимо тамошњој публици и да спремни дочекамо меч са Звездом у Београду – најавио  је Душан Шипка.
Ј. Галић
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести