Настасић финансира реконструкцију болнице у Ваљеву

Српски фудбалски репрезентативац Матија Настасић донирао је средства Општој болници у Ваљеву за реконструкцију и санацију Одељења педијатрије.

Како наводи локални портал "Уграду.инфо" фудбалер Шалкеа, који је рођен у Ваљеву, издвојио је средства и већ су почели радови који подразумевају замену комплетне електроинсталације и расвете, постављање нових подова, замену спољашње са новом ПВЦ столаријом, замену унутрашње столарије, сређивање санитарних чворова и купатила са керамичарским радовима, молерско-фарбарске радове, набавку опреме за кревете...

Након реконструкције побољшаће се инфраструктурни услови педијатријског одељења, а потом ће уследити и активности на набавци медицинске опреме.

Годишње се на педијатријском одељењу хоспитализује око 1.000 пацијената којима је обезбеђена дијагностика и лечење предвиђено за секундарни ниво педијатријске здравствене заштите.

Настасић је још као дечак дошао у Партизан, али није наступао за први тим црно-белих, него је одмах започео интернационалну каријеру у италијанској Фиорентини, потом је наступао у Енглеској за Манчестер Сити, а сада је у немачком Шалкеу.

За репрезентацију Србије одиграо је 23 утакмице.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести