Настављен меч у Подгорици, Акинфејев задржан у болници

Фудбалска утакмица између репрезентација Црне Горе и Русије у Подгорици настављена је после получасовног прекида, а гостујући голман Игор Акинфејев задржан је у болници са лакшим повредама главе.

Меч на Градском стадиону прекинут је већ у првом минуту након што је Акинфејев погођен бакљом са трибина и потом у свесном стању пребачен директно у Клиницки центар Црне Горе.

Голман репрезентације Русије задржан је на опсервацији пошто му је изгорео део косе од бакље, а његово место међу стативама заузео је Јуриј Лодигин, јавиле су подгоричке "вијести".

Раније вечерас у центру Подгорице дошло је до навијачких инцидената, када се група од педесетак навијача Русије окупила на Тргу републике, где је једно време певала руске песме, а потом покушала да запали заставу САД, што је спречила полиција.
Са трга се могло чути и скандирање "Русија и Србија, браћа заувек".

Затворено је више улица у центру града, а због важности утакмице полиција је предузела опсежне мере безбедности.

Утакмица Г групе квалификација за првенство Европе између Црне Горе и Русије почела је у 20.45 сати и одмах прекинута после хулиганског инцидента, а настављена је после получасовног прекида и тренутни резултат је 0:0.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести