НБА ПЛЕЈ-ОФ: Голден Стејт после 40 година у финалу НБА лиге (видео)

Кошаркаши Голден Стејта савладали су јутрос у Оукленду Хјустон са 104:90 (17:22, 35:24, 22:22, 30:22) и укупним резултатом 4:1 у финалној серији плеј офа освојили титулу првака Западне конференције,

 а уједно се пласирали и у велико финале НБА лиге у којем ће се за шампионски прстен борити против Кливленда који је у финалној серији плеј офа Истока победио Атланту са 4:0.

Предвођен Стефоном Каријем, најкориснијим играчем лигашког дела шампионата (МВП) Голден Стејт је после 40 година поново дошао у прилику да се бори за титулу првака најјаче лиге на свету.

Са 26 поена, осам скокова, шест асистенција и пет украдених лопти Кари је и овог пута имао највећи допринос у победничком тиму, за разлику од Џејмса Хардена који је још једном разочарао бројне присталице Хјустона.

Харден је утакмицу завршио са 14 кошева, уз катастрофалан проценат шута из игре, јер је погодио само два пута из 11 покушаја, при чему је изгубио чак 13 лопте, што је апсолутни рекорд у плеј оф утакмицама у историји НБА лиге.

Двајт Хауард је, практично, био усамљен у пораженом тиму о чему сведочи његов учинак од 18 поена и 16 скокова, док је с друге стране Кери имао пуну помоћ Херисона Барнса и Клеја Томпсона па је овакав епилог био и очекиван.

Од 24 коша колико је постигао на овом мечу, Барнс је 13 убацио у последњој деоници. Томпсон је, пак, био константан током целог сусрета који је завршио са 20 поена.

Прва утакмица великог финала плеј офа НБА лиге играће се 4. јуна у Оукленду.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести