Не иде Звезда у Косовски бој

После једногодишње суспензије због казне УЕФА, Црвена звезда се у четвртак враћа на европску позорницу. Ривал у првом колу квалификација за Лигу Европе (20,45) је веома неугодан тим

Каирата из Казахстана. Наш вицешампион, након кратких припрема и не баш комплетног „ростера”, улази у двомеч који може да креира даљи ток сезоне.

- Није ово Косовска битка, немам те термине: меч године, меч сезоне... Награбусили смо ако ће ова утакмица да одређује атмосферу у клубу. Уосталом, може да се деси да изгубимо прве три утакмице, па да ја одем у историју - као и обично, духовит је био на прес-конференцији тренер Миодраг Божовић.

Уследио је осврт на снагу Каирата.

- Добили смо најтежег ривала којег смо могли у овој фази. Физички су Казахстанци у предности, јер су у форми и у пуном такмичарском погону, имају страшно брз напад, али нису Манчестер јунајтед. Такође су и виши од нас, али ниска је и Барселона, па не прима голове из прекида. Каират игра као Динамо код Лобановског. Није то тај квалитет додуше, брзи су, али и слабији позади - напоменуо је Божовић.

Апострофирао је искусни стручњак и главни адут Звезде у првом дуелу:

- Овај стадион има посебну магију. Падали су овде и јачи ривали. Синоћ сам баш истрчао на “Маракану”, први пут после 1994. године и одмах осетио адреналин. То зна само онај ко је играо у Звезди, тај специфични хук кад се изађе из тунела. Публика ће да нам помогне, добро је што смо домаћини у првом сусрету, јер на гостовању нећемо имати проблем са амбијентом који је позоришни - објаснио је Божовић.

Прогнозе су увек незахвална ствар.

- Морамо да будемо агресивни, било би добро да нам мрежа остане нетакнута, а дамо два-три гола, да се наслути коначан исход. Само да циљу не буду они ближи након вечерашњег окршаја. Поновићу, леп успех је елиминисати Каират, а наш конкретни циљ је дупла круна на крају сезоне - констатовао је Божовић.

Све дилеме око састава нису решене, али очекује се да шансу добију: Кахриман, Цветковић, Анђелковић, Павићевић, Рендулић, Ковачевић, Савићевић, Катаи, Веред, Паркер и Орландић.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести