Не треба нам никакав психолог

„Орлови” су се окупили у својој традиционалној бази, кампу у Старој Пазови, где су започели мини припреме за последња два окршаја у квалификацијама за ЕП, против Албаније и Португала.

Такмичарског набоја нема, јер одавно смо испали из трке за Француску, али опет у првом плану је окршај у Елбасану који у себи носи специфичну тежину и привлачи велику пажњу.

- За мене није специјална утакмица, иако сви желимо да победимо Албанију. Припремамо се као пред сваку утакмицу. То што се дешавало у Београду, мора да се заборави. Само тако можемо да их победимо. Треба да надоместимо додатним залагањем то што нема неких играча у саставу - истакао је на прес конференцији Зоран Тошић.

На испиту је карактер орлова, неопходна је што боља психолошка припрема тима. - Играли смо сличне утакмице и у Хрватској, и тамо је било напето, али је све протекло у најбољем реду. Сигурно ће бити тензије, али ћемо се потрудити да све то превазиђемо. Ми смо сви одрасли и доста искусни. Имали смо и захтевније утакмице. Даћемо свој максимум и не треба нам никакав психолог за ову утакмицу - нагласио је Тошић.

Аспект безбедности актера у Елбасану је тема која је изгледа занимљивија од самих дешавања на терену..
- Не плашим се за безбедност. И они су под лупом УЕФА. Идемо да играмо фудбал, убеђен сам да побеђујемо. Сигуран сам да сваки негативан резултат по њих може да изазове неку нефудбалску реакцију - констатовао је искусни голман Владимир Стојковић.

Такмичарски притисак је на страни домаћина што је олакшавајућа околност за орлове. - Утакмица нама не значи пуно што се тиче табеле, али носи терет због односа две државе и они су под притиском. Ту видим нашу шансу. Убеђен сам да можемо да победимо и заборавимо шта се дешавало у првом окршају због којег нам је испостављен папрен цех - напоменуо је Стојковић.
Национални тим Србије у среду креће пут Тиране.

З. Рангелов

 

Тадић: Бољи смо

Душан Тадић је уверен да Србија има рецепт за победу против Албаније.
- Мислим да смо квалитетнија екипа и то је најбитније. Морамо да будемо мирни и покажемо свој квалитет. Организовани су, бране се са свих десет играча. Неопходно је да играмо офанзивно и само тако можемо до победе. Треба да се чувамо њихових контри, да доста размишљамо о одбрани и то ће одлучити утакмицу - објаснио је Тадић.

Катаи мења Живковића

Настављају се пехови у редовима Србије. Андија Живковић је покидао мишићна влакна задње ложе и следује му двонедељна пауза. Накнадни позив уручен је везисити црвено-белих Александру Катаију који пружа сјајне партије ове јесени.
И даље је споран наступ ровитог Немање Матића који је стигао у Београд повређен.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести