Нећемо бранити стечено

Војводина је након освајања друге узастопне шампионске титуле у нову сезону ушла са реновираним тимом са у жељом да опет буде првак државе,одигра што квалитетније у СЕХА лиги и остави што дубљи траг у Европи.

 Током прелазног рока стигло је десетак нових рукометаша, међу којима и репрезентативно лево крило, из Шапца, Филип Марјановић.Вло брзо се адаптирао у новој средини и постао један од миљеника новосадске публике, пре свега због атрактивних голова и борбености.

- Шест лепих година провео сам у Шапцу и сада ми се указала  прилика да заиграм у редовима првака Србије. Прелазак у редове Војводине био је велики изазов и степеник више у мојој каријери. Борба за домаће трофеје, прилика да се опробам у регионалној СЕХА лиги и Европи били су довољан мотив за долазак у Нови Сад. Требало је мало времена да се привикнем на нове саиграче и систем игре који форсира тренер Ћирковић, али је све брзо дошло на своје место. Време ради за екипу и мене и сигуран сам да ћемо како сезона буде одмицала бити све бољи – најавио је Марјановић.

Након неуспелог покушаја да се пласирају у групну фазу Лиге шампиона, црвено-бели су добили прилику да у у трећем колу квалификација за Лигу Европе изборе историјски успех у овом такмичењу, а ривал им је троструки првак Европе и освајач Челенy купа, белоруски СКА Минск. Војводина је у првој утакмици зарадила капитал од пет голова вишка и по многим проценама са реалним шансама иде на реванш у Белорусију.

- Направили смо добар резултат у првој утакмици. Нисмо примили пуно голова(27:22), што је веома битно за реванш. У Минск идемо са жељом да поновимо издање из првог меча и са циљем да победимо,што значи да нећемо да чувамо залиху из Новог Сада. Сви смо пуни оптимизма и свесни прилике која нам се указала, па ако будемо имали услове за игру, као што их је имао Минск код нас, успех не би требало да изостане.

На питање како види Војводину у мају месецу, Марјановић је одговорио:
- Овај тим Војводине пажљиво је селектиран, сачињен да оствари добре резултате и лично сам уверен да ћемо се на пролеће радовати новим трофејима. 
Жеља сваког спортисте је да постане сталан репрезентативац своје земље, као што је и Марјановићева.

- Задовољан сам тренутном формом и партијама које приказујем,с тим што увек може боље. Намера ми је да се игром и професионалношћу наметнем селектору, јер нема веће части него када носиш дрес са државним грбом - истакао је Филип Марјановић.

И. Грубор

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести