Недовић: Србија мора да се избори за Рио

Репрезентативац Немања Недовић рекао је да Србија „једноставно мора” да у Београду избори пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

- То је нешто посебно за нас. Јединствена прилика да се пласирамо на Олимпијске игре пред пуном Ареном и једноставно морамо да је искористимо. Имаћемо притисак јер смо домаћини, али не смемо да имамо никакво оправдање. Циљ је пласман на Олимпијске игре и то јасно од када смо добили домаћинство - рекао је Недовић новинарима на представљању новог дреса репрезентације.

Он је нагласио да познаје квалитет ривала на квалификационом турниру и да српски тим не сме да их потцени.
- Упознат сам са  Летонијом и Чешком, међутим, никако не смемо да потценимо Порторико. Карлос Аројо је позван, играће вероватно Џеј-Џеј Бареа и имају јако добре играче на свим позицијама.

Члан Уникахе рекао је да је иза њега добра сезона у клубу, у којем је успео да се избори за нови, двогодишњи уговор.
- Завршио сам сезону пре седам, осам дана и ишцекујем почетак припрема. Спремам се индивидуално и једва чекам да почнемо. Завршио сам јако добро сезону, последња три месеца сам играо на јако високом нивоу. Заслужио сам продужетак сарадње у Малаги и заиста сам пресрећан због тога - рекао је 24-годишњи бек.

Осврнуо се и на медијска писања да ће му се у клубу придружити један од најкориснијих играча АЦБ лиге прошле сезоне Дејан Мусли.

- Знам да ли ће Марковић остати у Малаги. Заиста бих волео да нас је што више у Уникахи - закључио је Недовић.

Квалификациони турнир у Београду игра се од 4. до 9. јула, а Србија се налази у А групи са Анголом и Порториком, док су у другој Јапан, Чешка и Летонија.

Дабовић: Нисмо навикле на медаље

Капитен женске кошаркашке репрезентације Милица Дабовић каже да не може да обећа медаљу са Олимпијских игара, али и да је екипа показала да чуда постоје.

- Девојке морају врло озбиљно да схвате обавезе, знају због чега су ту. Ми очекујемо је да погинемо на терену, као што смо вас већ навикли. Нисмо навикли да освајамо златне медаље, већ да остављамо срце на терену. То је оно што ме радује и то је оно што желим -  рекла је Дабовић.

Он је додала да се радује новом окупљању националне селекције, посебно јер долази после златне медаље са прошлогодишњег првенства Европе.

Волим окупљања, поготово након медаље са Европског првенства. Једва чекам сутра да дођем у Бањалуку, тамо ме чека много деце којој желим да посветим што више времена. Те ствари ме јако испуњавају и чине срећном - додала је Дабовић.

Према њеним речима уопште се не плаши зика вирусу и познатој ситуацији у Бразилу.

- Уопште немам страха зато што сваки дан су бомбе у Паризу и у Истанбулу, тако да не знате шта се може десити. Не желим да размишљам о томе, већ растерећено идемо у Ријо да дамо све од себе и да направимо чудо. Чуда се догађају, показале смо то прошле године”, закључила је Дабовић.

Кошаркашице Србије на турниру у Рију, који се игра од 6. до 21. августа, играће у групи са САД, Канадом, Сенегалом и два квалификанта.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести