Недовић: Томпсон ми није веровао; Калинић: Ибица је моја

Српски кошаркаш Немања Недовић рекао је да је био убеђен да ће доћи до меча са селекцијом САД за златну олимпијску медаљу, али да му је жао што екипа није пружила снажнији отпор у финалу.

"Још увек нисмо свесни шта смо постигли, као ни остали наши из олимпијског тима. Обрадовали смо наш народ, мислим да је то у целој причи најбитније и истакао бих тимски дух. Многе до јуче нисам знао у Олимпијском селу, али нам је пуно значила подршка са трибина", рекао је Недовић Танјугу.

Он је додао да су Игре у Рију велико искуство за изабранике Александра Ђорђевића, истакавши да је сигуран да ће бити још великих битки са Американцима.

"И тада смо веровали, поклопило се да смо били у доброј позицији на крају групне фазе. Није било лако, имали смо тешке противнике као што су Хрватска и Аустралија, али смо веровали у нас и ако будемо играли на нашем највишем нивоу да ћемо се докопати финале. Остаје мали горак укус што нисмо пружили већи отпор Американцима, али то је велико искуство за нас", поручио је бек Уникахе.

Недовић истиче да је "знао" да ће играти финале Игара још у групној фази после пораза од САД (94:91).

"Видео сам се са Клејом Томпсоном (некадашњим саиграчем из Голден Стејта, прим. аут), после дуже времена, попричали... После прве утакмице рекао сам му да се видимо у финалу, само се насмејао, вероватно Американци нису веровали у то. Међутим, ми смо знали да идемо до циља", рекао је Недовић.

На питање да ли се спрема за летовање на Ибицу пошто је капитен Милош Теодосић изгубио опкладу, Никола Калинић је "улетео" и прекинуо разговор.

"Коме смета моје летовање (смех прим. аут)? Била је опклада, Богдановић и ја са Теодосићем, мотивација за финале Олимпијских игара... Дуговао је Богдану и мени још од финала Евролиге, победио нас је, тако да нам бар мало олакша пораз. Сад смо опет победили, шта да му радим, болеће га, али преживеће. Мислим да је сребро вредније од тога", поручио је Калинић и на најбољи начин одсликао каква атмосфера влада у екипи.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести