Нема времена за туговање

Одбојкаши Војводине НС семе глатко су поражени у дербију 13. кола од Партизана, чиме су прекинули ниску победа започету у минулој години.

Партизан је наставио првенствену трку без грешке и једини је тим елите који још није осетио горчину пораза. Максималних 3:0 за црно - беле ипак не сведочи о реалном односу квалитета двеју екипа, пре свега јер је Партизан одиграо без грешке, а Новосађани су ослабљени повредама и болестима пружили партију у складу с тренутним могућностима.

Црно-бели су 13. узастопним тријумфом реално обезбедили прво место пред доигравање, а Воша ће се, како ствари стоје, наћи на трећој позицији пред плеј-оф. За Новосађане је у овом тренутку најважније да брзо пређу преко пораза и да се окрену будућим изазовима и да што пре реше кадровске проблеме. Да подсетимо, минулих десетак дана Војводина је без најбољег поентера Дражена Лубурића, а фале и средњи блокер Петровић и примач сервиса Миодраг Милутинов. Због тога је дошло до одређених рокада у систему игре, а сви одустни су потребни како би Воша коначно склопила шампионски мозаик, којем тежи од старта сезоне.

- У претеклих десетак дана смо одиграли четири утакмице и осети се мало умор код момака у дербију. Мислим да нам је мањкало стрпљења у неким тренцуима меча с Партизаном, па смо ишли често главом кроз зид. Немамо много времена да тугујемо јер смо већ сутра у Краљеву, а у суботу у Кладову. Надам се само да ће нас мимоићи малери и да ћемо се што пре комплетирати – рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Страхиња Козић.

Кормилар Партизана Владимир Васовић очекује нове сусрете с Војводином до краја сезоне.
- Војводина је реално хендикепирана изостанком Лубурића и због тога је много променила систем игре. Победа од 3:0 није реални однос снага, а очекујем да ћемо се још састајати до краја сезоне. Настављамо у добром ритму и сада ћемо већу пажњу посветити припреми за финални турнир Купа који нас очекује у фебруару – рекао је Васовић.

Средњи блокер Воше Чедомир Станковић је уверен да следе квалитетније партије.
- Нашу шансу смо пропустили у првом сету када смо поклекли у завршници. После смо пали у игри и жао ми је што смо наше навијаче можда изневерили. Остаје нам да исправимо грешке из дербија и да се потрудимо да у наставку првенства поправимо утисак. Верујем у наше квалитетније партије – најавио је Станковић.

М. Ристић
 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести