Немоћна Ана Ивановић, Крунићева прошла

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић завршила је учешће на Вимблдону већ у другом колу, поразом од Американке Бетани-Матек-Сендс у два сета. Матек-Сендс је до тријумфа над

Ивановићевом дошла са 6:3, 6:3, после нешто више од сат времена игре.

Матек-Сендс је била прва на сервису и уз само један изгубљен поен је лако повела са 1:0. Ана је од почетка свог првог сервис гема била веома нервозна и двема двоструким сервис грешкама је Американки омогућила да одмах потом стигне до брејка и удвостручи своју предност. Српска тенисерка је имала одличну прилику да одмах истом мером узврати, али је Матек-Сендс била на правом месту у правом тренутку и преокретом наставила свој низ до 3:0.

Ана је у четвртом гему коначно успела да претекне низ америчке тенисерке, искористивши грешке своје ривалке у своју корист, иако јој је Матек-Сендс пружила велики отпор. У истом ритму најбоља српска тенисерка је наставила и на сервису Матек-Сендс и брзо је изборила три брејк лопте, да би Американка одбранила прве две, погодивши линију, али против треће није могла и Ана је смањила на 3:2.

Међутим, иако су многи очекивали изједначење Ивановићеве, десило се управо супротно, пошто је Матек-Сендс поново заиграла агресивно, што је резултирало новим њеним брејком, а потом и повећањем предности - 5:2. Ана је узвратила сигурним сервис гемом, али је Американка већ у деветом гему сервирала за сет, а то је успела без изгубљеног поена.

Српска тенисерка је на старту другог сета одиграла знатно смиреније, па је без проблема повела са 1:0. Иако се Американка потом мало мучила са сервисом, волеј ударцем је успела да спречи Ану да изједначи на првој гем лопти, па је стигла до изједначења. Матек-Сендс је врло брзо направила и брејк, савршено искористивши Анине грешке за 2:1, а српска тенисерка је имала одличну прилику да јој одмах одузме сервис. Ивановићева је имала 0:40, али је Матек-Сендс успела да се одбрани и стигне до 3:1.

Американка је у тим тренуцима у потпуности контролисала резултат, иако је уследио по један сигуран сервис гем на обе стране. Матек-Сендс је у седмом гему брзо изборила прилику за нови брејк, али се Ивановићева извукла и смањила на 4:3. Матек-Сендс је одмах потом стигла на гем од тријумфа искористивши свој моћан сервис на најбољи могући начин, а Ана је потом продужила меч сигурним сервис гемом.

Матек-Сендс је у наредном гему стигла врло брзо до две меч лопте, које је Ивановићева сјајно спасла, али је Американка недуго затим изборила и трећу. Ана је и тада одлично реаговала, али је код следећег поена лопту послала у мрежицу, а Американка је искористила четврту меч лопту, захваљујући ауту српске тенисерке.

Победа Крунићеве

Наша Александра Крунић победила је Италијанку Сару Ерани са 21, по сетовима 6:3, 6:7, 6:2 и пласирала се у треће коло Вимблдона, а следећа противница јој је велика Венус Вилијамс.

Крунићева је дефинитивно сензација дана јер је Ерани позната као веома добра играчица на травнатим теренима, али је Александра диктирала темпо током читавог меча и користила указане прилике. Могла је наша тенисерка и до убедљиве победе од 2:0, али је концентрација попустила у тај-бреку, да би тек у трећем сету била на познатом врхунском нивоу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести