Николић: Играчи најзаслужнији за успех

Фудбалери Партизана,победом над Напретком, обезбедили су звање јесењег првака Јелен суперлиге. Црно-бели, два кола пре краја првог дела сезона, имају шест бодова више од Звезде и осам од Војводине,

 па како имају бољи међусобни скор и бољу гол разлику у односу над вечитог ривала прво место им је недодирљиво, бар до краја полусезоне. Партизан је против Крушевљана пружио добру партију, имао је шансе и за убедљивију победу и у потпуности задовољио навијаче.

- Нисмо уљуљкани првим местом, има још два кола да се одиграју, ићи ћемо на победе у оба сусрета. Обавеза екипе је да у домаћим оквирима увек иде на тријумф, а није занемарљиво са којом ћемо предношћу у односу на пратиоце отићи на одмор. Прошле сезоне стечена предност је била недовољан за титулу, не желимо да се то понови. Радују ме резултати ове јесени, али још није готово,намерни смо да наставимо победничку серију – рекао је тренер Марко Николић.
Шеф струке не крије да је  презадовољан начином на који је савладан Напредак.

- Приказали смо најбоље што имамо и заслужено тријумфовали. Јасно је да смо поново на правом путу,једино остаје жал што нисмо дали још који гол. Замерка је, само, на капитулацију у надокнади времена, Лукач је савладан из наше неозбиљности, што више не сме да нам се понавља. Ипак, расположени идемо на надигравање са Тотенхемом, где ће екипа, уверен сам, достојно репрезентовати српски фудбал.
О зимском прелазном року Никјолић још увек не жели да прича.

- Полусезона није готова и фокус играча мора остати на предстојећим утакмицама. Чињеница је да су неки фудбалери заинтересовали европске екипе, али видећемо шта ће од свега бити. Живковић, вероватно, иде, а за остале бих волео да остану и да уз још нека појачања будемо озбиљнији него што смо сада.
Предстоје председнички избори, а неки од могућих кандидата (Ненад Бјековић) јавно су истицали да Николић није тренер за црно-беле.

- Не бојим се за свој посао. Давао сам све од себе, од првог тренутка, иза мене су и резултати. Добили смо два вечита дербија, ове јесени и Војводину, први смо на табели и учествујемо у Лиги Европе. Све то ми даје разлоге за задовољство. А, шта ће се десити после 16. децембра, то ћемо видети. Играчи су најзаслужнији за ове успехе. Тренирају у тешким условима и мотивација им је могла бити нарушена. Међутим, они то нису дозволили, одиграли су мушки и допринели одличној полусезони – истакао је Николић.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести