Новак рутински, Виктор одличан

Новак Ђоковић победио је Алберта Рамоса са 6:1, 6:4 у другом колу турнира из Мастерс 1000 серије у Монте Карлу. У свом првом мечу на шљаци ове сезоне Новак је одиграо онолико колико је било потребно

за победу и без већих проблема дошао је до тријумфа. У трећем колу Новак ће играти са бољим из дуела Бернард Томић – Адријан Хајдер-Маурер.

Први сет Ђоковић је добио врло лако – једини гем изгубио је при вођству 4:0, а у првом делу игре био је изузетно агресиван и неколико пута је изашао на мрежу. У другом сету Рамос је пружио нешто јачи отпор, али није дуго издржао – при резултату 3:3 Новак је направио брејк и до краја га је рутински сачувао.

Ђоковић је већ једном у каријери освојио трофеј у Кнежевини, пошто је пре две године у финалу савладао Рафаела Надала.

Виктор Троицки пласирао се у друго коло турнира у Монте Карлу. Он је савладао 29. тенисера света Мартина Клижана са 7:6 (7-5), 5:7, 6:2, а у наредној рунди чека га Американац Џон Изнер. Троицки је и раније могао да заврши меч, пошто је имао брејк вишка у другом сету, али је на крају ипак славио у три сета против момка који је два дана раније освојио трофеј у Казабланки.

У првом сету оба тенисера лако су освајали гемове на свој сервис. Клижан је имао два поена предност у тај брејку, водио је и са 5:4, уз два своја сервиса, али Троицки је везао три поена и освојио први сет. Чинило се да ће Виктор релативно брзо доћи до победе после брејка и вођства 3:1 у другом сету, али у финишу тог дела игре уследио је пад, па је Словак преокренуо и изборио трећи сет. Троицког то није обесхрабрило и већ на старту трећег сета направио је брејк. У наредна два гема на свој сервис Виктор је спасао укупно седам брејк лопти и тада је меч преломљен – убрзо је направио још један брејк и окончао меч за два сата и 37 минута.

Са Изнером, супарником у следећем колу, Троицки је играо четири пута и три пута је победио, али нису се састали од 2011. године. У једином мечу на шљаци, 2010. године у Дејвис купу, Троицки је победио у четири сета.

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести