Нови спектакл на Спенсу

Након велике победе против португалског Сао Жоао, стонотенисерке Новог Сада настављају такмичење у Купу Европе утакмицом четвртог кола против турског Тигема.

Наше шампионке имају прилику да изборе пласман међу осам најбољих екипа, а велике наде полажу у домаћи терен и чињеницу да имају искуства играња против тима из Анкаре.

- Изгубили смо од Тигема пре две године, али је то био меч на једну лопту. Наш састав је непромењен, играчице су две године искусније, а у међувремену су заиграле и за сениорску репрезентацију, па имају искуства са великих такмичења. Турски тим има квалитетан тим, али није непобедив - рекао је шеф струке Новог Сада Ђорђе Бошњаковић.

Новосађанке оптимизам граде на основу чињенице да је португалски Сао Жоао, кога су елиминисале у 3. колу, био бољи од Туркиња у другој рунди током квалификационих група.
- То само говори да на овом европском нивоу свако сваког може да победи. Добро смо анализирали противника. Рускиња Новикова која игра презежно одбрану је изузетно квалитетна, али наше играчице знају да играју против таквог концепта игре. Румунка Хирићи је веома искусна леворука играчица. Спремали смо се и за њу. Све у свему очекује нас веома квалитетан меч - открио је тренер Бошњаковић. 

Из клуба апелују да гледаоци сутра дођу пре 18 часова када почиње сусрет против Тигема како би на време заузели места.
- Очекујемо око 700 гледалаца, на шта ће између осталог утицати све већа наша популарност, све шира омладинска база, као и учесници Новогодишњег турнира за млађе категорије, који се у исто време одржава у малој дворани Спенса - рекао је спортски директор Дан Фрациле.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести