Нови замах за прву екипну титулу

У Стонотениском клубу Обилић Алева оцењују да је прошла година била најуспешнија у историји клуба, иако и поред завидних резултата све жеље, амбиције и снови нису

остварени. Сениорке су прошле сезоне играле финале плеј - офа Суперлиге Србије, међутим, у одлучујућим окршајима за титулу уследио је пораз од Новог Сада, али председник клуба Драгослав Вигњевић наглашава да је екипа у нешто измењеном саставу у новом замаху.

-  Жеља нам је да у овој сезони освојимо екипну титулу државног правака, што би била прва у историји спорта у Новом Кнежевцу – оптимиста је Драгослав Вигњевић. – Први део лигашког такмичења Сиперлиге завршили смо бриљантно, остварили смо максимални учинак од девет победа, чак смо тријумфовали и против Новог Сада 4:1,  па верујемо да су наше амбиције за освајање титуле сасвим реалне. 

Новокнежевчанке оптимизам и амбиције граде на квалитетном саставу прве екипе предвођене тренутно најуспешнијом играчицом Суперлиге Емом Речко, која је и у улози тренера, одмах до ње су перспективне јуниорске репрезентативке Драгослава Вигњевић и Изабела Лупулеску, уз испомоћ Браниславе Вигњевић, а стасава и Ђурђина Кукољ.

- Имамо јачи састав него прошле сезоне, за наме је и искуство у коме смо несретно титулу изгубили од Новог Сада. Изабела Лупулеску нам је велико појачање тако да нам је примарно освајање титуле, као и даљи напредак играчица, жеља нам је  да Изабела и Драгана постану сениорске репрезентативке – планира Вигњевић.  

Уочи празника, као шлаг на торти или украс за врх празничне јелке био је сениорски ТОП-16 Србије, где је тријумфовала Изабела Лупулеску, док је Драгана Вигњевић заузела треће место. Изабела Лупулеску је прошлог лета прешла у Обилић Алеву и одлично се уклопила у екипу, а она и Драгослава Вигњевић освајале су медаље на међунардној јуниорској сцени бранећи боје Србије, на првенствима Балкана, Европе и Светском првенству, за шта несумњиве заслуге има и тренер репрезентације Николај Лупулеску. Поред стонотениских успеха, перспективне јуниорке су и одличне ученице, Драгослава у Гимназији у Новом Кнежевцу, а Изабела у Гимназији у Ковачици. Бранислава Вигњевић је студент треће године Филозофског факултета у Новом Саду, а Ема Речко је професорка у Економско трговинској школи и Сенћанској гимназији.       

Ове сезоне Обилић Алева поново је консолидовала и мушку екипу, која се такмичи у Војвођанској лиги, а предводи је Зоран Чонић, који иначе тренира стонотенисере млађег узраста. Екипа је  заузела у првом делу друго мест и ако тако настави на путу је да избори пласман у виши ранг. За екипу играју Зоран Чонић и његов син Данијел повратник из Шпаније, Огњен Наумов и Миљан Божанин. 

- Услови за рад су одлични, имамо подршку општине Нови Кнежевац, генералног спонзора компаније АД Алева, а значајну помоћ ове сезоне добили смо и од фирме Еурофриго, нашег пријатеља Владана Вуловића из Пожеге – истиче предсендик СТК Обилић Алева Драгослав Вигњевић. 

М. Митровић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести