Новосађани надиграли Белорусе

Војводина - СКА Минск 27:22 (14:9)

НОВИ САД: Хала СЦ”Слана бара”, гледалаца: 400, судије: Кјашко и Киселев (Русија). Седмерци: Војводина 2(0), СКА Минск 2(1). Искључења: Војводина 6, СКА Минкс 12 минута.

ВОЈВОДИНА: Арсенић (9 одбрана), Живковић, Орбовић 4, Тодоровић 1, Елезовић 4, Перовић, Марјановић 3, Ранисављевић, Јовановић, Лазаовић 3, Николић 3, Станковић, Бећировић, Датукашвили 7.

СКА МИНСК: Маткевич (4 одбране), Шинкел, Зајцау, Стрелец 3, Баћко 7, Лукјанчук 7, Крицки 3, Салдаценка, Гајдученко 1, Книазеу 4, Каралек, Ваилапау, Падасинов (3 одбране), Броука 4 (1).

Рукометаши Војводине на добром су путу да изборе историсјки пласман у Лигу Европе. Новосађани су након прво меча трећег кола квалификација с белоруским СКА Минском, стекли пет голова предности (27:22), које ће следећег викенда бранити у Минску. Предвођени сигурним голманом Луком Арсенићем и искусним тандемом Датукашвили - Елезовић, које су у стопу пратили Орбовић и Марјановић, црвено-бели су доминирали током целог сусрета. Белоруси су повели 2:1 у 3. минуту и осим тог детаља нису оставили јак утисак. Головима Орбовића, Датукашвилија и Лазовића повели 7:4 у 15. минуту. Одбрана српског шампиона била је на високом нивоу, али опет су бројне грешке у нападу поквариле прилику да се Новосађани одлепе на убедљивију разлику. Гости су успевали преко Броуке и Киазеуа да одржавају колико толико резултатски прикључак. У финишу првог дела, уследила су два везана гола Елезовића, након тога с крила је погодио Марјановић, да би уз звук сирене Датукашвили бомбом донео црвено-белима +5 на одмору (14:9).

У наставку, искључење Бачка није пореметило госте, напротив. Мини серијом пришли су на 14:11. Да се ствари не отргну контроли побрнуо се Филип Марјановић који је најавио период добре игре Воше. У 35. минуту домаћин је водио 15:10. Уследио је пад у игри који су у неколико наврата бројчано слабији играчи Минска искористили и преко Критског, Бачка и Броука успели да стигну у 40. минуту до 16:15.  Разиграли су се Николић, Тодоровић и Елезовић па су Новосађани у 44. минуту ситгли до +3 (19:16). И поново су рукометаши Минска са играчем мање успели да одговоре(20:20).

Последњих 10 минута обележили су сигурни Арсенић и бомбе Датукашвилија и Еелзовића, што је црвено-белима у финишу меча донело обећавајућих +6 (27:21). Пропустили су прилику домаћи да славе са седам голова предности, Николићев шут зауставила је статива а са звуком сирене Броука је из седмерца поставио коначних 27:22.

И. Грубор

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести