Новосађани непобедиви

Војводина Србијагас - ФМП 83:81 (17:31, 23:15, 22:23, 21:12).

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 700, судије: Јовчић, Глишић и Николић (Београд).

ВОЈВОДИНА СРБИЈАГАС: Јовишић 3, Новак, Пот 17 (10 ас, 4ск), Чампара 14 (5ск), Поповић 5, Матић 11 (4ул), Цвјетан, Бурсаћ 4, Врбашки, Ђумић 4 (4ск), Јеремић 16, Грубор 9 (4ск).

ФМП: Човић 24 (4гр), Митровић 7, Стојановић 4, Ђукановић 8, Лазаревић 5 (6ск), Добрић 17 (4ул, 7ск), Миладиновић 2, Гудурић 2, Симанић, Остојић, Штурановић 12 (4ул, 7ск), Рељић.

У првом великом дербију у овогодишњем првенству, Кошаркашке лиге Србије, Војводина Србијагас је после велике борбе задржала ореол непобедивости, савладавши веома добру екипу ФМП-а из Железника. Иако у почетку није изгледало да Новосађани могу да ухвате читав плен, фантастичном борбеношћу, наравно и квалитетом, успели су да надокнаде минус који је у једном тренутку износио и читавих 18 поена (9. минуту - 10:28).

Сјајно су кренули “пантери” из Железника и у првих 10 минута били су просто незадрживи предвођени Огњеном Добрићем, уз одличну контролу скока, решетали су кош збуњених црвено-белих, па се учинило да ће тим који води тренер Милан Гуровић лако доћи до победе.

Тада су се коначно разиграли кошаркаши домаће екипе. Стефан Матић везао је три тројке, придружио му се и расположени Јеремић и већ у 16. минуту Војводина Србијагас стигла је до резултата (31:36). Све то наговештавало је велику борбу у наставку меча што се, на задовољство око 700 гледалаца, и догодило.

У трећој деоници праву симултанку одиграо је плеј мејкер гостију Филип Човић, за којег одбрана новосадског тима просто није имала решења. Уз то, домаћој екипи досуђене су чак три техничке грешке, све због симулирања фаула и једна клупи због приговора, па је ФМП повео са двоцифреном предношћу (62:51). Ипак, била је видљива огромна жеља играча тренера Душана Алимпијевића да покушају и немогуће и у последњој деоници преокрену резултат.

У томе су, ношени великом подршком с трибина, и успели. Предвођени расположеним Јеремићем, снажним Ђумићем и центром Чампаром, као и за асистенције више него орним Стефаном Потом, Новосађани су смењивали вођство гостију који су постајали све нервознији. У 36. минуту, после закуцавања Боже Ђумића резултат је био изједначен на (71:71), а после тога су црвено-бели доминирали на терену. Иако до последњих тренутака утакмице није могло са сигурношћу да се каже да ће победа припасти Војводини, они су, уз велики вољни моменат и уложену енергију успели да задрже стечену предност и остану на челу табеле.

А. Предојевић

 

Аплаузи заЂорђевића

Дербију у Новом Саду присуствовао је и селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић. У тренуцима када је ушао у малу салу Спенса, трибином су се зачули бурни аплаузи намењени сјајном стручњаку који је репрезентацију Србију летос довео до титуле вицешампиона света на Мундо баскету у Шпанији.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести