Новосађани незадовољни

Ватерполисти Војводина и ПОШК пођеднако су желели победу у Новом Саду, али су на крају морали да се задовоље ремијем (8:8). У веома занимљивој и неизвесној утакмици, у којој су се

тимови смењивали у вођству, Војводина је у једном тренутку имала  два гола предости, али није успела предност да сачува. Новосађани су веома рано остали без најбољег нападача Душана Васића (три личне грешке) што је утицало на екипу.

Капитен Војводине Немања Матковић није био задовољан после ремија са Сплићанима.

- Ја ово видим као пораз. После вођства од два гола разлике стали смо, ритам није био задовољавајући, било је превише искључења, а они су били активни и свака им част. Хтели смо у свом базену да узмемо сва три бода, јер знамо да нас тамо чека веома неизвестан меч. Уз Будву, ПОШК нам је највећи ривал за прва два места у Лиги за опстанак. Шта је - ту је, идемо даље – рекао је Матковић и додао да је екипи недостајао искључени Душан Васић, који је меч напустио још у другој четвртини.

Ни тренер Марко Орловић није био задовољан резултатом и посебно се осврнуо на искључење Васића.

- ПОШК је имао у плану да се што пре елиминише васића и у томе је и успео, мало због његове неопрезности, што кроз неке чудне судијске одуке. Иначе, то су потези које он врло лако контролише, а сада је дозволио да га мало испровоцирају. Било је нервозе, јер ми смо у ову утакмицу ушли да је добијемо. Нисам задовољан ремијем. На страну болести играча и стање у екипи, јер то није важно када меч почне. Већи део утакмице смо играли њихову игру, без ритма на дуг напад, што нама не одговара. Доминантни су на позицији центра и ми смо то доста добро успели да контролишемо, али смо на крају са те позиције примили гол, што нам је оборило самопоуздање. Лепо смо кренули, имали смо предност од два гола, али смо је испустили. Уместо три добили смо један бод. Наравно, сваки је важан и мораћемо да се потрудимо да у наставку добијемо све ривале у Новом Саду – рекао је Орловић и похвалио све играче, а нарочито голмана Филиповића.

Ни Хрвати нису били претерано задовољни резултатом. Тренер Дамир Полић је рекао да је ПОШК у Нови Сад дошао да не изгуби и да је у томе успео.

- Нисам задовољан с једним делом игре мојих пулена, нарочито на почетку меча. Прмашили смо петерац,па је Војводна стекла предност и ми смо утамицу изгубили из руку. Касније смо успеи борбеношћу да се вратимо и чак смо имали прилику и за сва три бода. Свака утакмица је важна и не би било страшно да смо изгубили у Новом Саду, још доста има да се игра. Очекујем веома интересантну борбу у наставку – рекао је тренер Дамир Полић.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести