Новосађани преокретом до бодова

Чукарички – Војводина 1:2 (1:0).

БЕОГРАД: Стадион на Бановом брду, гледалаца: 500, судија: Милићевић (Ивањица). Стрелци: Јовановић у 22. минуту за Чукарички, а Милетић у 67. и Трујић у 83. минуту за Војводину. Жути картони: Ђурић, Јанковић и Павловић (Чукарички),  Панков и Ашћерић (Војводина). Црвени картон: Панков (други жути, Војводина) у 87. минуту, тренер Чукаричког Лешњак у 79. минуту.

ЧУКАРИЧКИ: Стевановић 6, Стојковић 7, Машовић 6, Пјасентин 6, Ђурић 6, Живковић 6, Срнић 6,  Јанковић 6 (Кнежевић), Матић 7, Јовановић 7 (Радоњић), Павловић 6.

ВОЈВОДИНА: Кордић 6, Милетић 7, Настић 7, Росић 7, Панков 6, Секулић 6 (Јованчић 6), Максимовић 7,  Мелег 7 (Палочевић), Малбашић 6, Бабић 6 (Ашћерић 6), Трујић 7.

Резултатским преокретом у другом полувремену, фудбалери Војводине минус од једног гола претворили су у вредну и јако важну победу. Новосађани су били бољи ривал од фаворизованог тима с Бановог брда практично током свих 90 минута, али су морали да стрепе после првог дела игре. У 22. минуту, наиме, неко из одбране домаће екипе отклонио је опасност пред својим голом, гађао усамљеног Јовановића на половини Војводине, а крај њега био је Бојан Настић. Излетео је, међутим, и голман Марко Кордић, Настић је њему препустио да врати лопту на половину Београђана, а тада је млади чувар мреже направио велику грешку: само је успео да закачи лопту, а она се одбила ка Јовановићу који је, ни крив ни дужан, убацио у празну мрежу и донео Чукаричком предност.

И пре, а нарочито после тог тренутка, суперлигаш из Новог Сада све карте је ставио на напад. У 15. минуту Мелег је десном ногом шутирао, а неко из одбране домаће екипе одбио лопту у корнер. У 38. минуту морало је на семафору да стоји 1:1, али што није било тако заслужан је Филип Малбашић који није материјализовао сјајно проигравање Николе Трујића. Био је очи у очи с голманом Стевановић, али га је овај надмудрио. И минут касније Војводина је имала прилику преко Синише Бабића, али је он шутирао преко гола из лепе позиције. Коначно у 44. минуту Малбашић је асистирао Трујићу, овај се нашао у идеалној прилици, али је лопта после његовог шута завршила преко пречке. Деконцентрација у фази напада могла је поново скупо да стаје тим тренера Ненада Лалатовића, али, срећом по његове ученике, то се није догодило.

И у наставку је Воша нападала, Чука се задовољила брањењем стеченог капитала и тако је било све до 67. минута. Тада се по ко зна који пут у напад убацио десни бек Немања Милетић, његов први покушај да убаци лопту пред гол био је изблокиран, а онда је овај снажни фудбалер решио да, искоса с десне стране, опроба шут. Учинио је то снажно и по земљи, а лопта се нашла у мрежи домаћина, крај изненађеног голмана Стевановића.

Нису гости ни тада стали, иако је у 75. минуту Машовић шутиорао с неких 25 метара, али се тада Кордић истакао и избацио лопту преко пречке. Уследио је нови налет Војводине, желели су Новосађани да освоје сва три бода и то им је пошло за руком када је Никола Трујић успео с лоптом да се окрене, а онда је с неких 20 метара, левом, слабијом ногом, шутирао и мајсторски матирао Стевановића, који је додуше лопту дотакао врховима прстију, само улепшавши сјајан гол нападача Новосађана.

У финишу из игре је искључен капитен новосадског састава Радован Панков, јер му је, иначе солидни арбитар Милићевић пока-

зао други жути картон. Утисак је да је прекршај направио Росић, што је овај и сам признао, али судија из Ивањице остао је доследан и послао Панкова у свлачионицу. Међутим, Лалатовићев тим умео је да сачува капиталну предност и остане у трци за европску визу, прекинувши сјајан низ Београђана од седам везаних победа.

А. Предојевић 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести