Новосађани желе врх табеле

Тек у петак, у поподневним сатима, фудбалери Војводине допутовали су из Амстердама у Нови Сад, али их то, и поред умора,

није омело да увече одраде тренинг опоравка и почну с припремом утакмице са Спартаком. Дуел старих ривала у покрајинском дербију у Суперлиги Србије, на програму је у недељу на стадиону „Карађорђе“, а и један и други тим, без сумње, желеће да победе, освоје нове бодове и задрже се при самом врху табеле. Војводина је фаворит, игра добро овог лета, а вечерашњи сусрет јој је веома важан из више разлога. Први – због жеље да настави са сјајним резултатима, други - да задржи прикључак у борби за прво место с Црвеном звездом, а трећи – да покаже како је елиминација из Европе није пољуљала. Управо зато је од велике важности за црвено-беле да трибине буду што испуњеније, како би, на крилима и уз помоћ навијача, продужили серију успеха.

- Одрадили смо велики посао у Европи, јер смо током два претходна месеца одиграли осам утакмица у квалификацијама за Лигу Европе – рекао је Драган Шарац, први помоћник шефа стручног штаба Воше Ненада Лалатовића. – Већ смо се посветили утакмици са Спартаком, тим пре што смо свесни да су Суботичани веома тежак ривал. Одрадили смо анализу њихове игре, уочили у њој и добре и лоше стране и покушаћемо све то да искористимо на најбољи начин. Спартак представља спој младости и искуства, а у његовој игри посебно се истичу капитен Торбица, Мудрински, Павићевић и Милић. Упркос свему, наш циљ је познат и покушаћемо да освојимо три велика и важна бода.

Нису црвено-бели из Новог Сада без проблема када је реч о играчком кадру. И даље су ван строја Никола Трујић и Урош Стаменић, а Шарац је на то додао:

- Очекујемо да наша лекарска служба донесе одлуку о томе ко може вечерас да заигра, јер се и Александар Палочевић пожалио на бол у предњој ложи. Уз то, Немања Милетић нас је напустио и отишао у иностранство, па ћемо морати да видимо да ли ће тренер Лалатовић  одлучити  да га замени Лакићевић или ћемо посегнути за неким другим решењем. У сваком случају, ко год да буде истрчао на терен на „Карађорђу“ вечерас, имаће задатак и обавезу да пружи максимум и допринесе жељеној победи.

Новинаре је занимало да ли се чланови стручног штаба Воше помало плаше да екипа, као у прошлој сезони, не доживи пад по елиминацији из Европе.

- Показали смо и до сада да никаквог пада форме није било, па сам убеђен да ћемо наставити у истом стилу – одговорио је Драган Шарац. – Играчима честитам на феноменланим играма и успеху у Европи, а сада све чинимо да их додатно мотивишемо, како би у истом стилу наставили и у Суперлиги, односно у Купу Србије. Знају фудбалери који су нам циљеви, знају шта се од њих очекује и настојаћемо да идемо од утакмице до утакмице, али увек са жељом да пружимо највише и најбоље од себе.

Утакмица Војводина – Спартак игра се од 20 часова, а улазнице за трибине продаваће се по уобичајеним ценама. Дакле, карта за Запад стајаће 300, за Исток – 200, а за Север – 100 динара.

А. Предојевић

 

Милетић дефинитивно у Белгији

У петак је Немања Милетић, стандардни десни бек Војводине, отпутовао у Белгију и јуче прошао лекарске прегледе у тамошњем прволигашу Вестерлоу. Одмах потом популарни Милета је потписао двогодишњи уговор с овим тимом, уз опцију да он буде продужен на још две године. На питање хоће ли до краја прелазног рока Новосађани некога довести и појачати конкуренцију у тиму, Шарац је одговорио:

- Прелазни рок траје до 31. августа, а на члановима управе је све по питању долазака и одлазака играча, тако да ћемо видети.

Иначе, Немања Милетић се одрекао свих дуговања које је према њему ФК Војводина имао и то у корист развоја омладинске школе „Илија Пантелић“. И на тај начин је овај одлични фудбалер показао колико је заволео Нови Сад и сам клуб, због чега му се Управни одбор Воше посебно захвалио, истакавши да је Милетић доказао да је велики играч и велики човек.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести