Новосађанима друго место

ДОРТМУНД: Млади рукометаши рођени 1998. године и касније из редова Југовића и Војводине, окупљени у селекцији Новог Сада, нису успели да одбране титулу освојену прошле године на јаком

међународном турниру “До куп” у Дортмунду, који је ове године доживео 19. издање. Мало је недостајало изабраницима Бориса Жарковића да дођу до циља. Све до финала играли су више него убедљиво, па су током већег дела турнира резултатски и играчки били доминантнији. Међутим, када је то било најважније, у одлучујућем мечу, нису били на дотадашњем нивоу. Истина, имали су и пех, у 7. минуту остали без једног од најбољих играча Николе Грубића, пошто је тренер Жарковић одлучио да га остави на клупи после грубог фаула над њим.

И поред тога, Новосађани су заузимањем другог места остварили добар резултат, јер је остварен у земљи где је рукомет, после фудбала, култни спорт. И, што је најважније, на најлепши начин су промовисали Нови Сад и српски рукомет.

Пред налетима малих Новосађана редом су падали ЈСГ Менден (12:3), ХСГ Верден (14:5), ТУС Шарнхорс (15:4), Хам (13:7), ТВ Палмерсхејм (15:5), ТСВ Босингфелд (15:3) и ХСГ Мелсунген (14:4). Тако су Новосађани изборили прву позицију у групи, да би у полуфиналу декласирали домаћина АСЦ Дортумнд (18:8), када се њихова предност кретала од 10 до 12 голова разлике. У финалу против Еспел Клеја положили су копља (15:18).
Боје Новог Сада на 19. “До купу” бранили су: Тодор Јандрић, Вук Кесић, Никола Богојевић, Лука Милутиновић, Никола Грубић, Мирољуб Николић, Јован Вулин, Душан Илијин, Никола Хајдер, Бранко Томић и Срђан Милић.

За разлику од мушкараца, девојчице, које је с клупе предводио Драган Врговић, нису стигле до одличја, али пета позиција коју су заузеле на крају турнира, више је него велики успех, пошто су се младе рукометашице (претежно рођене 2000. године) из Југовића и Петроварадина, надметале са до две године старијим играчицама.

Врговићеве изабранице одиграле су седам утакмица, од чега су четири победиле, једну ремизирале и две изгубиле: ТУС Бомерн (16:0), ХСГ Хулхорст (11:7), ЂК Еспел Клеј 3 (12:12), ХСГ Хулхорст  2 (10:5), ХВ Вест Фрајсланд (8:13), ЂК Еспел Клеј1 (6:9), чиме су заузеле треће место у четвртфиналној групи. У последњој утакмици која је одлучивала о петом месту, Новосађанке су победиле службеним резултатом, с обзиром на то да им ривалке нису изашле на мегдан.
За женску селекцију Новог Сада играле су: Горана Лончар, Зорана Шуштум, Анђела Прашчевић, Андреа Плавшић, Ивана Вулетић, Јелена Лакић, Ина Савић, Мирјана Марић, Теодора Плавшић, Јована Блажић, Тијана Марић, Јована Јаковљевић и Тијана Мартиновић.

Јово Галић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести