Одбојкаши Србије с Немачком почињу Европско првенство с високим амбицијама

Дерби дуелом с Немачком ће одбојкаши Србије започети Европско првенство на ком најављују највише амбиције.
Odbojkasi Srbije
Фото: ФИВБ

У Пољској, пре две године, “орлови” су освојили бронзану медаљу, а управо сутрашњи (13. септембра) противник их је савладао у полуфиналу, после преокрета од 0:2, па се негде намеће као чињеница да Србија жели да поравна рачуне.

Видеће се из прве руке колико су се ствари у екипи промениле с новим селектором Слободаном Ковачем, али и детаљи рада у односу на минулог селектора Николу Грбића. Састав који је отпутовао у Белгију је најјачи који Србија има, а само се чека композиција врхунских играча која би могла да буде вредна новог одличја у веома јакој конкуренцији.

- Апсолутно ми је нејасно да друга, трећа и четврта репрезентација с прошлог Европског првенству буду у истој групи у првој фази, када сам разговарао са другим тренерима да одиграмо неку другу утакмицу, они су ми рекли да ће подизати форму кроз овај шампионат јер им је група слаба, једино је наша група претешка јер играмо с Немцима. Зато не можемо лагано да уђемо у турнир већ у првом мечу морамо да одиграмо на врхунском нивоу. Немци су тим ког води Ђани, вратили су Грозера, пуно улажу и играју Лигу нација иако то нису заслужили, али су све учинили и константно напредују. Дошли смо спремни и одлучни да направимо добар резултат, а терен ће све показати. Респектуејемо свакога, али прво верујемо у себе – рекао је Ковач.

Очекује се да Александар Атанасијевић већ од првог дуела буде на свом нивоу и да практично у директном дуелу са Грозером буде превага на страни нашег тима.

- Коначно смо дочекали почетак Европског првенства, а добра ствар је та што нам је прва утакмица и најважнија у првој фази. Зато морамо да стартујемо снажно јер од тог меча највероватније зависи прво место, биће тешко, Немачка је пре две године била сребрна на Европском првенству. Поново ће бити предвођено искусним Грозером, али добро смо се спремили и учинићемо све да дођемо до најбољег пласмана на овом шампионату – рекао је Атанасијевић.

Урош Ковачевић играће четврто Европско првенство, а нада се да ће се Србија реванширати Немачкој за пораз у полуфиналу прошлог шампионата.

- Атмосфера у екипи је сјајна, орни смо и спремни за ово првенство. Ниј било много времена, али смо одлично радили и мислим да смо спремни и физички и психолошки за овај шампионат с највишим амбицијама. Често намс е дешава у последње време да не отварамо најбоље утакмица, па се надам да се то неће догдити данас и то је навжјважније. Немачка је један од фаворита у нашој групи, радујем се то сусрету јер можемо и да се састанемо с њима у четвртфиналу. На минулом Европском првенству су нас победили у полуфиналу, тако да је ред да им се одужимо на прави начин – истакао је Ковачевић.

М. Ристић

Сутра

А група (Монпеље)

Бугарска – Румунија (17.15)

Италија – Грчка (20.45)

Б група (Брисел)

Србија – Немачка (15)

Словачка – Шпанија (17.30)

Белгија – Аустраија (20.30)

Ц група (Љубљана)

С. Македонија – Турска (17.30)

Русија – Белорусија (20.30)

Д група (Ротердам)

Чешка – Украјина (14)

Пољска – Естонија (17)

Холандија – Црна Гора (20)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести