СП у Јапану: Холанђанке убедљиве против Србије

Женска одбојкашка репрезентација Србије доживела је убедљив пораз од Холандије на Светском првенству у Јапану. Шампионке Европе изгледали су веома лоше на терену и Холанђанке су на крају славиле резултатом – 16:25, 12:25, 20:25.
odbojkasice srbije, fivb
Фото: ФИВБ

Србија је и пре овог меча обезбедила пласман даље, па због тога није играла Тијана Бошковић, али и поред свега недопустиво је да се овако изгуби дуел.

Од старта меча Србија је играла лоше, а најгори сегмент био је пријем, а од тога све креће у одбојци.

Наше одбојкашице нису успеле да уђу ритам и овакав исход био је неминован. Током сва три сета вицешампион Европе је доминирао против шампиона и Зоран Терзић мораће да поприча са играчицама пред дуеле на фајнал-сиксу.

Србија је до утакмице са Јапаном изгледала доминатно, као најбоља селекција на шампионату, међутим последња два дуела су се завршила разочаравајуће и надамо се да то неће утицати на одбојкашице у завршници такмичења.

Терзић: Да заборавимо све и кренемо испочетка

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је да није задовољан игром и начином на који је његов тим поражен од Холандије (3:0) на Светском првенству у Јапану.

Српкиње су, после седам победа и обезбеђеног пласмана на Фајнал-сикс, везале други пораз и завршиле на трећем месту Е групе друге фазе такмичења.

"Утакмица је била слична као против Јапана, с тим да је било још лошије. Без обзира на то што смо се давно квалификовали за Фајнал-сикс не може да ми буде јасно да без енергије одиграмо оба меча. Упозоравао сам девојке, нисмо успели, најмањи је проблем изгубити од врхунске екипе као што је Холандија, али не на овај начин", рекао је Терзић после меча.

Он је додао да верује да ће српске одбојкашице у главни превазићи поразе од Јапана и Холандије.

"Морамо да заборавимо све што је било, седам победа и два пораза, игру и кренемо све испочетка. Неопходно је да се боримо и дамо максимум, верујем да ће доћи резултати".

Одбојкашица Ана Бјелица каже да најбољи део првенства тек предстоји.

"Сада ће се видети какве смо и од чега смо. Дошло је време да се пребацимо на виши ниво. Добро је да се десило ово пре Фајнал-сикса, надам се да је ово права школа", закључује Бјелица.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести