Одустаје се од изградње Националног стадиoна?

Држава Србија и Фудбалски савез Србије највероватније одустају од изградње Националног стадиона вредног 150 милиона евра, а уместо тога, реновираће здања

Црвене звезде и Партизана, пишу данас "Вечерње новости" позивајући се на незваничне изворе.
Тако би објекти у Љутице Богдана 1 и Хумској 1 задовољили и најстрожије критеријуме и стандарде ФИФА и УЕФА, а утрошило би се и знатно мање новца, наводи београдски дневник.

Процењено је да ће ова инвестиција и њена реализација донети корист и "вечитим" београдским ривалима, али и националним селекцијама Србије, пишу "Новости".
Држава Србија и ФС С би тако, уз финансијску помоћ ФИФА и УЕФА, ушли у пројекат реновирања стадиона у Љутице Богдана и Хумској 1 који подразумева реконструкцију трибина, терена, фасада, свлачионица, свечаних и новинарских ложа и мокрих чворова.

Истовремено, сваки стадион ће морати да има најсавременији и обиман видео-надзор, као и електронске капије за евидецију улазница и бројање навијача.
Неће бити стадиона, али ће се зато градити нова административна зграда Фудбалског савеза Србије, наводе даље "Новости".

Према сазнањима тог листа, ФС С мора да се исели из закупљених просторија на Теразијама 3 и Теразијама 35, а једна од могућих нових локација је у Новом Београду, у близини Хале спортова "Ранко Жеравица".
И овај пројекат биће суфинансиран из донације УЕФА и ФИФА, додају "Новости".

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести