Окитила се са три балканска злата

Првотимка суперлигаша Стонотениског клуба Обилић-Алева из Новог Кнежевца Драгана Вигњевић постигла је изванредан успех, освојивши троструку титулу првака Балкана

у јуниорској конкуренцији. На Балканијади у Тивту она је недавно постала првакиња у појединачној конкуренцији, титулу је изборила и у дублу са Вршчанком Тијаном Јокић, а дала је свој допринос да селекција Србије буде најбоља на Балкану.

Поводом овог успеха талентоване стонотенисерке клуба из варошице са обале Тисе пријем је приређен у Прехрамбеној индустрији АД „Алева” у Новом Кнежевцу, која је генерални спонзор СТК Обилић–Алева, у присуству директора Гимназије Нови Кнежевац Милана Чубрила, јер је Драгана уз успехе на спортском пољу и одлична ученица другог разреда Гимназије.

- Драго нам је да као приватна компанија подржавамо СТК Обилић-Алева, који је ове сезоне међу најуспешнијима у Србији, при чему је сениорска екипа вицашампион и титула је измакла у у финалу плеј-офа против екипе Новог Сада, коју су наше девојке два пута побеђивале у лигашком делу првенства. Радују нас успеси Драгане Вигњевић на Балканијади за јуниорке, а пошто имамо квалитетну екипу надам се да ћемо у наредној сезони остварити циљ и освојити прву титулу државног првака Србије – рекао је директор производње у АД „Алева” Радован Јанчић.

Председник СТК Обилић –Алева Драгослав Вигњевић такође не скрива амбиције да се стонотенисерке из Новог Кнежевца у наредној сезони домогну титуле, која би била прва у историји спорта у тој севернобанатској општини. Он напомиње да остаје жал за пропуштеном приликом у овој сезони, али да је и вицешампионска титулар историјски успех, какав је раније остварила још једино мушка екипа СТК Обилић.

- Штета је што ову сезону нисмо крунисале титулом, али и поред тога за мене је ова сезона успешна. Дала сам све од себе и три златне медаље на јуниорској Балканијади, појеидначно у паровима и екипно, посебно су ми драге, мада сам ове сезоне у дублу са Јокићевом освојила  Италија опен, а било је успеха  и на дургим турнирима. За сада сви моји планови до завршетка Гимназије су везани за Нови Кнежевац и Обилић-Алеву – истакла је Драгана Вигњевић.

Директор Гимназије Нови Кнежевац Милан Чубрило казао је да је Драгана једна од најбољих ученица у школи, те да на најбољи начин потврђује да спортски и школски успеси могу руку подруку, јер она, поред титула освојених у стоном тенису, Гимназију репрезентује из појединих предмета и на републичким такмичењима.

М. Митровић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести