ОКС прославио 107. рођендан; Паспаљ: Поносни смо...

Олимпијски комитет Србије (ОКС) прославио је данас 107. рођендан у београдском хотелу Москва, месту где је 1910. године група официра на челу са генералом Светомиром Ђукићем

основала Српски олимпијски клуб и поставила темеље Олимпијског покрета у Краљевини Србији.

Потпредседник ОКС Жарко Паспаљ, поштујући вишегодишњу традицију, поставио је ловоров венац на спомен плочу испред хотела.

Уз интонирање химне Републике Србије, заставу Олимпијског комитета Србије подигли су млади спортисти који су представљали земљу на недавно завршеном 23. Зимском европском олимпијском фестивалу младих Марта Динић, Матеја Минић и Јован Ђорђевић.

"Увек је задовољство сетити се, на овај дан, свих оних људи који су део историје олимпијског покрета наше земље. Сигурно је да нас више од века дуга олимпијска традиција чини поносним и представља мотив више да својим резултатима померамо границе", рекао је Паспаљ.

Он се осврнуо на прошлу олимпијску годину, истакавши да су осам медаља из Рија одличан резултат и плод дугогодишњег системског рада и улагања.

"Лично сам задовољан учињеним у протеклих осам година колико сам део ове приче. Резултати из претходног периода свакако нам дају право на задовољство, а уверен сам да би и наши претходници били задовољни", поручио је Паспаљ.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести