Олгин рођендански тријумф

Талентована српска јуниорка Олга Даниловић пласирала се у осмину финала јуниорског Аустралијан опена(АО). Даниловићева, која је прославила на терену 16. рођендан,

у другој рунди је савладала Кинескињу Шујуе Ма без већих проблема са 6:3, 6:1. Није противници дозволила ниједну брејк прилику, а четири пута је направила брејк и доминантно је потврдила улогу петог фаворита на турниру. У борби за четвртфинале играће са Индијком Зел Десаи. Иначе, наша тенисерка имала је проблема са вртоглавицом током меча.

Званичном доктору турнира било је потребно доста времена да стигне до терена број 10 на којем се играло, после чега је уследила серија од седам узастопно освојених гемова.

- Добро ми је дошло на крају. Трајало је једно 8-9 минута, али је дошао. Нисам навикла на овакве услове – играла сам на 40 степени у Шпанији, међутим то није исто. Ово време је другачије, не видим када ми дуне топао ветар у лице. Било ми је добро када ми је мерио пулс, али да је дошао одмах, пулс би био много виши. Вртело ми се у глави, имала сам симптоме праве сунчанице. Видела сам црне тачкице пред очима. Сада ћу да повратим све овим слаткишима - рекла је Даниловићева.

Олга се пласирала и у друго коло у конкуренцији дублова. Она је заједно са Украјинком Мартом Костјук савладала Аустралијанке Габријелу да Силву Фик и Кејтлин Стејнс 6:4, 6:2. У наредној рунди састаће се са Јапанком Анри Нагатом и Тајланђанком Тасапорн Накло.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести