Олимпијска квота што пре

Репрезентативном стрелцу Немањи Миросављеву у богатој каријери једино недостје одличје са Олимпијких игара. До сада је пет пута учествовао на најзначајнијој спортској приредби на свету,

али одличје није освојио. Дебитовао је 1992. у Барселони, а до сада је пропустио само Игре у Атини 2004. Жеља му је да се и шести пут окуша, а прва следећа шанса где може да дође до олимпијске квоте је Светски куп у Минхену, који почиње сутра. Немања одлично познаје олимпијско стрелиште у Минхену, које је за њега талично, а између осталог ту је на Светском купу пре две године узео злато у гађању МК пушком тростав.

- Квоту за Олимпијске игре треба освојити што пре, јер сте онда опуштенији и лакше се спремате и такмичите. Ја бих волео да је освојим у Минхену, мада имам још четири шансе за визу. Поред Светског купа у Минхену, то су Европске игре у Бакуу, Европско првенство МК оружјем у Марибору и Светски куп у Азербејyану – каже Миросављев.

Да ли сте у доброј форми?

- Био сам у веома доброј форми на почетку сезоне. Нисам учествовао на Светском купу у Форт Бенингу, а можда је то и добро. Искористио сам то време да будем са породицом и да тренирам. Уз Сању Вукашиновић, са нама је радила и наша пријатељица из Јужне Африке Есмери Ван Ринен. Сви смо напредовали, али конкуренција у Минхену ће бити изузетна. То је најјачи Светски куп, постижу се најбољи резултати, тако да и са јако добрим резултатом можете остати не само без квоте, већ и без финала и пласмана међу првих 20 такмичара.

Шта очекујете на Европским играма у Бакуу?

- Не знам, мада много размишљам о том такмичењу. Велика ми је жеља да учествујем у Бакуу и велики је мотив да будем што бољи. То ми је уз Европско првенство у Марибору циљно такмичење ове године – открио је Немања.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести