Опрема за фудбалски клуб из Буковца

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је данас Фудбалски клуб Фрушкогорски партизан из Буковца и том приликом деци која тренирају у том клубу уручио спортску опрему,

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, са сарадницима, јуче је посетио сремско место Буковац, односно Фудбалски клуб “Фрушкогорски партизан”. Имао је прилику да се увери колико овај колектив, који постоји 69 година, има младих људи у погону. Разговарао је с члановима управе, али и са малим надама из школе фудбала и уручио им спортску опрему коју је обезбедила компанија „Александар“ из Новог Сада.

- Одлучили смо да посетимо овај скромни, али изузетни колектив. Донирањем спортске опреме, бар у малој мери смо помогли функционисање клуба „Фрушкогорски партизан“ у Буковцу и захваљујем се компанији „Александар“ са седиштем у нашем граду која је показала друштвену одговорност учествујући у овој акцији. Овај клуб, који функционише готово седам деценија, суочава се са тешком материјалном ситуацијом, а с обзиром на то да су буyетска средства клуба лимитирана и недовољна, пријатељи и донатори су у правом тренутку изашли у сусрет њиховим потребама. Опрема је уручена, како млађим категоријама играча, тако и за први тим, а одлучили смо да помоћ буде усмерена баш у приградски део Новог Сада, како бисмо показали равноправан однос према становницима свих делова града. Надам се да ће се у Буковцу играти добар фудбал и да ће што више деце бити на терену, јер се ту стичу праве вредности - рекао је градоначелник Вучевић и додао да је ово уједно и позив другим друштвено одговорним компанијама да помогну овом, али и другим клубовима.

Александар Гајић је истакао да његова фирма увек жели да помогне спортским колективима, нарочито онима у којима има много младих. Клуб због тешке материјалне ситуације није имао новца за набавку опреме за играче, те је од ове компаније добио дресове, шушкавце, лопте и копачке.

У име ФК “Фрушкогорски партизан” захвалио се директор Зоран Сладојевић који је истакао да је свака помоћ од немерљивог значаја за клуб, који следеће године прославља чак 70 година постојања. Он је нагласио да је на терену свакодневно око сто младих, те да клуб није престајао с такмичењем и да је кроз њега прошло око 3.000 младих људи.

Градоначелник Вучевић је после тога посетио и Храм Вазнесења господњег, где је служена литургија, али и парастос Буковчанима погинулим у Другом светском рату, а било их је 398.

М. Павловић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести