ОМЛАДИНСКИ СТОНИ ТЕНИС: Новосађанке у Топ 10

Никада  се није десило да чак три наше стонотенисерке у исто време буду учеснице Топ 10 Европе што представља крем европског омладинског стоног тениса.
Šurjanova, Jokićeva i Izabela Lupulesku na predavanju u Šangaju  Foto:Youtube/printscreen
Фото: Шурјанова, Јокићева и Изабела Лупулеску на предавању у Шангају  Фото:Youtube/printscreen

У питању су наше репрезентативке и стонотенисерке Новог Сада јуниорке Сабина Шурјан и Тијана Јокић, односно кадеткиња Радмила Томињак које ће у првој половини септембра учествовати на престижном завршном турниру за сезону у Лисабону.

- Историјски успех ако се узме у обзир да је Нови Сад једини клуб у Европи, рачунајући и мушку и женску конкуренцију, који ће имати више од једне играчице на Топ 10, а заправо у питању је чак три - каже председник клуба Дан Фрациле.

Шурјанова и Јокићева, заједно са сениорком и годину дана старијом Изабелом Лупулеску (19), а од недавно клупском саиграчицом, налазе се у Кини на познатом кампу у Шангају.

- Довољно је рећи да је у том центру и музеј ИТТФ-а. Сабина Шурјан је овај позив заслужила на основу резултата и треће позиције на светског ранг листи. Уз помоћ савеза који је асолутно препознао тренутак и од момента када је на место председника дошао наш трофејни играч Александар Каракашевић ствари су кренуле набоље. Постоји јасна стратегија у развоју младих, отвара се женски национални центар у Новом Саду, а све су то идеје нашег председника које је за мање од годину дана спровео у дело - каже директор репрезентације Слободан Стојанов.

        Д. Ф.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести