Српском миксу злато на турниру у Солину

СОЛИН: Српски микс ваздушном пушком Сања Вукашиновић/Милутин Стефановић освојио је златну медаљу првог дана турнира „Трофеј Салоне“ у Солину крај Сплита.
Streljastvo/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Такмичење је одржано по новим правилима, по којима ће бити одржана надметања на Олимпијским играма, саопштио је Стрељачки савез Србије.

У квалификацијама сваки стрелац је пуцао по 30 дијабола. Српски пар је био убедљиво први са 618,5 кругова.

После квалификација осам најбољих улази у полуфинале. Вукашиновићева и Стефановић су у полуфиналу заузели друго место и пласирали се у меч за златну медаљу.

У мечевима за медаље после сваког хица се сабирају резултати. Бољи пар добија два бода, а уколико је нерешено сваком иде по поен и тако док неко не скупи 16 поена.

Ривали наших стрелаца у финалу су били хрватски репрезентативци Петар Горша и Сњежана Пејчић. У финалу су тимови водили изузетно неизвесну борбу. Екипе су се смењивале у вођству и на крају је Србија славила са 16:14.

Бронзу су освојили Борна Петањек и Валентина Густин (Хрватска).

У суботу ће бити одржана такмичења за „Трофеј Салоне“ у појединачној конкуренцији, а тродневни турнир у Солину завршава се у недељу. Последњег дана стрелци ће се, такође, надметати у појединачним дисциплинама, у оквиру „Салона опена“.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести