Владимир Батез примио вицешампиона света у кајаку Страхињу Стефановића

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, примио је данас кајакаша Страхињу Стефановића, освајача сребрне медаље и олимпијске квоте за Токио 2020, на недавно завршеном Светском првенству у Сегедину.
prijem_3
Фото: Покрајинска влада

Пријему у Покрајинској влади су присуствовали и председник Кајакашког свеза Србије Мирко Нишовић, селектор Бора Сибинкић, председник Кајак кану савеза Војводине Стеван Кнежевић и члан Управног одбора КСС Чедо Карановић.

Честитајући нашем најбржем кајакашу за изванредан резултат на сениорском првенству света у Сегедину, у трци једноседа на 200 метара (35,04 секунде), секретар Батез се захвалио представницима савеза на труду и енергији, које су уложили како би се дошло до овог успеха.

„Поред тога, што је освојио своју прву велику медаљу, Страхиња је зарадио и олимпијску квоту, као и наша изванредна кајакашица Милица Старовић, која је такође пласманом у финале, на Светском првенству  обезбедила  олимпијску визу“, подсетио је Батез и указао да је Страхиња са свега 22 године остварио резултат који је био само за 0,18 стотинки слабији од британског шампиона, легенде Лијама Хита.

Батез   се у разговору осврнуо и на услове у којима наши спортисти бораве и тренирају, те нагласио да је задовољан што је наша држава последњих година значајно унапредила услове за врхунске спортисте, што је резултирало изванредним резултатима у више грана спорта. Он је указао да у модерном времену у којем живимо, врхунски резултат захтева врхунске услове, те да се не сме дозволити да иједан „бисер“ у нашем спорту буде изгубљен због неадекватних услова.

Фото: Покрајинска влада

Саговорници су се сложили да би, када је реч о воденим спортовима, од суштинског значаја била изградња борилишта, такмичарске стазе која би била адекватана за сва велика такмичења.

„ Кајакашки савез Србије је пример за добар рад, као и покрајински Кајак кану савез, који је управо Страхињу Стефановића пре две године предложио да буде стипендиста Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, што се показало изванредним избором. Страхиња је већ тада препознат као потенцијал, а нама је то такође сатисфакција да спортисти који прођу кроз програм стипендирања као најперспективнији спортисти Војводине, стигну до репрезентације и дођу до сениорске медаље на највећим такмичењима“, истакао је Батез.

Вицешампион света у кајаку Страхиња Стефановић захвалио се на подршци коју је имао од Покрајинске владе и истакао да му је успех на Светском првенству од посебног значаја, као и норма за Токио 2020.

„Следећа година ми је веома битна и након ове паузе, почеће наше припреме за Олимпијаду и покушај да освојимо злато“, истакао је Стефановић.

Председник Кајакашког савеза Србије Мирко Нишовић истакао је да су практично најбољи кајакаши у реперезентацији кајакаши из Војводине.

Уз посебне похвале за резултате које је постигао Страхиња, као и добру сарадњу и разумевање са ресорним секретаријатом, Нишовић и председник Кајак кану савеза Војводине Стеван Кнежевић навели су значај  пројекта изградње регатне стазе за кајакаше, за чију реализацију је виђена Бачка Паланка.

Селектор Бора Сибинкић истакао је да је Сегедин изнедрио Страхињу Стефановића и да је то за нас „нови талас“ квалитетних кајакаша на светском нивоу.Он је указао на циљеве за наредну годину, који подразумевају доста рада и тренирања, што би могло да нам донесе нове успехе у овом спорту.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести