Пагонис за титулу, Миличић дебитује

Нови Сад ће вечерас бити домаћин истинског спектакла у кик-боксу, а поприште жестоких окршаја биће у великој сали Спенса. У ринг ће изаћи све само мајстори овог атрактивног и популарног борилачког спорта,

који у својим витринама имају титуле с највећих међународних такмичења. Највећа звезда приредбе је тренутно најбољи планетарни  такмичар Ненад Пагонис, који има чак шест светских и три европске титуле, што најречитије говори о каквом се борцу ради.

Борба између Пагониса и Хрвата Агрона Претенија биће и круна очекиваног спектакла, њих двојица ће се борити за светску титулу у дисциплини лоу кик, у категорији до 88,6 килограма. Пагонису више лежи К-1, с тим што он воли изазове.

- Дисциплина К-1 је најтежа и најизазовнија у кик боксу, овога пута борићу се у лоу кику, што не умањује драж такмичења. Мој ривал је изузетан борац,с тим што сам га у аматерским мечевима два пута победио. Међутим, професионална борба је друга прича. Спремао сам се за овај меч и верујем да ће бити добар. Истина, скидао сам много килограма, али само победа долази у обзир и нова светска титула - нагласио је Пагонис и позвао навијаче да дођу у што већем броју.
Агрон Претени изузетно цени Пагоноса, али верује да може да га савлада.

- Он и ја се дуго познајемо и добро знамо шта можемо да покажемо у рингу. Два пута ме је тукао, потрудићу се да овога пута буде обрнуто. Желим изнад свега да Ненада добијем пред његовом публиком – поручио је Претени.Миљан Видовић је недавно освојио злато на Првенству Европе у дисциплини К-1. У финалу се састао с Мађаром Ласлом Сабоом и добио га. Они ће и вечерас одмерити снаге за европску титулу у категорији до 81,4 килограма.

- Ово је велики изазов за мене, чак највећи у досадашњој каријери. Желим профи титулу и за ово сам се припремао три месеца и то напорно. Сабо је веома незгодан ривал и има контра гард. Снажан је,но ја се никога не плашим и уверен сам да ћу славити - сигуран је у себе Видовић.
Ласло Сабо најављује нашем борцу реванш.

- Хвала организаторима што су ме звали на ову приредбу. Велика част ми је што ћу се борити с Видовићем. То је велики изазов за мене, желим реванш за пораз у Билабу – јасан је Сабо.Изузетну пажњу љубитеља кик бокса и спорта уопште изазива деби на рингу Дарка Миличића, некадашњег врхунског кошаркаша, који има и титулу у НБА лиги.

- Мој ривал биће Радован Радојчин и наша борба неће бити спектакл. Жеља ми је да све протекне у најбољем реду, спреман сам за окршај, а нека победи бољи. Иначе, једва сам нашао спаринг партнере, што ме је јако зачудило. Први спаринг имао сам са Пагонисом и попио сам нокаут - искрено је рекао Миличић.
Радојчин је, такође, додао да жели да све буде у најбољем реду и истакао да је спреман за борбу с изузетно високим и снажним Миличићем.

Спектакл ће почети у 21 час уводним борбама, а мечеви за титуле су планирани за 22 сата. Улазница има још мало и коштају 500 динара, а могу се купити на благајни Спенса.

М. Павловић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести