Партизан победио Металац и прекинуо серију пораза

Кошаркаши Партизана победили су синоћ у Београду ваљевски Металац са 84:79 (12:23, 22:22, 25:12, 25:20), у утакмици 5. кола Јадранске лиге.

Партизан је овим тријумфом прекинуо низ од пет везаних пораза у свим такмичењима ове сезоне.

Црно-бели су лоше почели меч, али су агресивном одбраном и бољом игром у нападу у наставку сусрета дошли до тријумфа.

Најефикаснији у победничком тиму били су Михајло Андрић са 18 поена, поен мање постигао је Никола Милутинов, док су двоцифрен учинак имали Лука Богдановић (14), Ђорђе Гагић (13) и Едо Мурић (11).

Вујошевић: Потребно је време да епизодисти постану лидери

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да ће његовом тиму бити потребно доста времена да заигра на препознатљивом нивоу.
"Нисмо још пронашли игру. Остали смо без шесторице играча и сада је потребно доста времена да епизодисти преузму лидерску улогу. Плејмејкери тешко играју. Тепић је изгубио елан. Није позван у репрезентацију и сигурно је и то утицало. Међутим, он је одговоран човек, свестан је да не игра добро", рекао је Вујошевић на конференцији за медије у хали Пионир.

Он је додао да Милан Мачван због обновљене повреде задње ложе вероватно неће путовати у Израел, на утакмицу са Хапоелом у Еврокупу.
"Утакмица против Металца је била важна за нас, знао сам да ће бити тешко. Металац има пристојну екипу, знају да промене ритам и пронађу слабу тачку код противника. Ми смо утакмицу одиграли у великом грчу. Захваљујем се публици која долази да нас бодри", рекао је Вујошевић.

Најефикаснији у тиму Партизана са 18 поена био је Михајло Андрић, док је поен мање постигао Никола Милутинов.
"Ово је била врло важна утакмица за нас, самим тим и победа. Управо због те тежине смо лоше и отворили меч. У другом полувремену смо се поправили, убацили неке шутеве и на крају победили. Честитам екипи Металца на доброј игри", рекао је Андрић.

Кошаркаши Партизана наредни меч одиграће у среду, када у трећем колу Е групе Еврокупа гостују екипи Хапоела из Јерусалима.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести