Партизан са Билбаом, АЗ Алкмаром и Аугсбургом, Милинковић најављује победе

Фубалери Партизана играће у Л групи Лиге Европе заједно са Атлетик Билбаом, АЗ Алкмаром и Аугсбургом, одлучено је данас жребом у Монте Карлу. Партизан ће другу

годину заредом, а седми пут укупно наступати у Лиги Европе.

Црно-бели су сезону почели у квалификацијама за Лигу шампиона, али су у плеј-офу елиминисани од белоруске екипе БАТЕ Борисов.
Такмичење у Лиги Европа почеће 17. септембра, а финале је заказано за 18. мај на стадиону "Сент Јакоб парк" у Базелу.

Група А: Ајакс, Фенербахче, Молде

Група Б: Рубин, Ливерпул, Бордо, Сион
Група Ц: Борусија Дортмунд, ПАОК, Краснодар, Кабала
Група Д: Наполи, Клуб Бриж, Легија, Митјиланд
Група Е: Виљареал, Викторија Плзен, Рапид, Динамо Минск
Група Ф: Марсеј, Брага, Либерец, Гронинген
Група Г: Дњипро, Лацио, Сент Етјен, Розенборг
Група Х: Спортинг, Бешикташ, Локомотива Москва, Скендербег
Група И: Базел, Фиорентина, Лех, Беленсеш
Група Ј: Тотенхем, Андерлехт, Монако, Карабаг
Група К: Шалке, АПОЕЛ, Спарта Праг, Астерас
Група Л: Атлетик Билбао, АЗ Алкмар, Аугсбург, ПАРТИЗАН

Партизан у првом колу дочекује АЗ Алкмар
Фудбалери Партизана у првом колу Л групе Лиге Европе играће против АЗ Алкмара у Београду 17. септембра, одлучено је данас у Монте Карлу.

Изабраници Зорана Милинковића у другом колу састају се са Аугсбургом 1. октобра у гостима, док у трећем дочекују екипу Атлетик Билбаа 22. октобра.

Црно-бели потом имају два гостовања у Шпанији и Холандији, против Билбаа (5. новембра) и АЗ Алкмара (26. новембра), а у последњем колу у Хумској играју са Аугсбургом (10. децембра).

Милинковић: Да наставимо са победама и у Лиги Европе
Тренер фудбалера Партизана Зоран Милинковић рекао је данас да су црно-бели добили атрактивне ривале у Лиги Европе и поручио да верује у пласман у наредну рунду.

Партизан ће играти у Л групи Лиге Европе са Атлетик Билбаом, АЗ Алкмаром и Аугсбургом.

"Радујемо се што смо извукли три противника из три различите фудбалске школе и три различита стила играња, што нам свима гарантује атрактиван фудбал. Добили смо екипе са којима може да се игра и такмичи, а верујемо и у позитиван исход. Не заборавимо да је Партизан у квалификацијама већ остварио неке победе, а томе ћемо тежити и у утакмицама које следе, без обзира на име противника, и уз нападачку и атрактивну игру", рекао је Милинковић за клупски сајт.

Према његовим речима свака утакмица у Европи за његов тим представља радост.

"То кажем пошто свако ко се бави фудбалом осећа утакмице у Европи као велику част и живи за њих. Ми смо млада екипа, у смислу да смо кратко заједно, али са израженим тимским духом и жељом за победама. Кроз утакмице заједно растемо и стасаваћемо из дана у дан у праву екипу", закључио је Милинковић.

Црно-бели у првом колу Лиге Европе дочекују АЗ Алкмар 17. септембра.

Тренер АЗ Алкмара: Партизан није ништа слабији од Билбаа
Тренери АЗ Алкмара, Атлетик Билбаа и Аугсбурга сложили су се у оцени да је Л група Лиге Европе, у којој ће играти фудбалери Партизана, веома квалитетна и уједначена.

"Најважније је да се налазимо у групној фази Лиге Европе, ово су лепи тренуци за клуб. Биће сјајно играти против Атлетик Билбаа, који има веома јак тим. Ништа слабији нису Партизан и Аугсбург, биће тешко, али имамо шансе", рекао је тренер АЗ Алкмара Џон ван дер Бром за сајт УЕФА.

Његов колега са клупе Билбаа Ернерсто Валверде истиче да је оптимиста око пласмана у наредну рунди европског такмичења.

"Налазимо се у веома тешкој групи, са великим именима из најјачих лига Европе. Још увек не познајемо довољно добро ривале из групе, али убрзо ћемо сазнати више о њима. Циљ нам је да се пласирамо даље", изјавио је Валверде.

Задовољан жребом био је и тренер немачког тима Томас Ванцерл.
"Добили смо три веома занимљива противника и биће узбудљиво играти против њих. Као што смо направили изненађење у Бундеслиги, истом се надамо и у Европи. Желимо да осетимо ново искуство и такмичимо се у Лиги Европе", закључио је Вајнцерл одмах после жреба.

Такмичење у Лиги Европе почиње 17. септембра, а финале је заказано за 18. мај на стадиону "Сент Јакоб парк" у Базелу.
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести