Партизан у одложеној првенственој утакмици дочекује ОФК Београд

Партизан је везао два пораза и аларми у Хумској су се упалили. Црно-бели су рачунали на сва три бода у Јагодини што се није десило па је тријумф у данашњој утакмици императив.

- Невезано за све оно што нас очекује, ми морамо у сваком мечу ићи на победу. Рано је још проглашавати кризу игре, Бешикташ је, ипак, много јачи тим од нас. Слажем се да у Јагодини нисмо одиграли како треба, али смо имали шансе за победу. После исцрпљујуће утакмице у Европи, нисам ни очекивао да ћемо изгледати лепршаво, битна су била само три бода. Изгубили смо и сада једноставно морамо да савладамо ОФК Београд. Састаће се условно речено две рањене екипе, а сходно нашем квалитету очекујем да ћемо се ми брже стабилизовати. Имали смо три дана да се опоравимо и спремимо за важан меч. Очекујем да ћемо бити на свом нивоу и забележити битну победу – рекао је тренер Партизана Марко Николић.

Он очекује веома тешку утакмицу.

- Сви су силно мотивисани против нас, а поготово ће то бити ОФК Београд. Желеће да покажу да пораз од Чукаричког од 0:4 није реално стање њихових могућности и да имају квалитет за много више. А, ја знам да имају квалитет, екипа је спој младости и искуства, у кој појединац може да бљесне. Очекујем отворену утакмицу, у којој ћемо, надам се, ми славити.

Победа за Партизан је императив и због тога што већ у недељу у Хумску стиже одлична Војводина.

- Тај дуел може одлучити јесењег првака. Морамо учинити све како би дерби дочекали у што бољем расположењу. Колега Марић сјајано ради са талентованим младићима и биће нам изузетно тешко да тријумфујемо. Прошлог пролећа, када смо били апсолутни фаворити, добро смо се опекли и то сада не сме да се деси. Меч са Војводином за нас је меч полусезоне.

Црно-бели имају кадровских проблема.

- Не знам да ли ћемо моћи да рачунамо на Ћирковића, претходних дана га је мучила температура. Паклени распоред је утицао да и неки други играчи не буду у топ форми. Видећемо са којим ћемо тимом истрчати на терен, надам се победничким – истакао је тренер Партизана.

И. Лазаревић

 


Звезда против Рада са измењеним тимом

Минималан тријумф против Доњег Срема није донео спокој у редове црвено-белих због бледе и слабе игре. Уосталом, искусни Словенац Нејц Печник признаје да је након тог дуела први пут био разочаран, иако је изборен тријумф.

- Једноставно, нисмо личили на озбиљан тим- сматра десни бек. Звезда је опет у неугодној позицији, у размаку од неколико дана мораће два пута на мегдан Раду, најпре данас (13) у оквиру осмине финала Купа, а током викенда следи окршај у првенству.

- Нисам срећан због тога, јер недавно смо били у истој ситуацији против Борца и видело се уз колико напора и енергије смо два пута славили минималне победе - поручио је Ненад Лалатовић.

Против “грађевинара”биће рокада у тиму које је Лалатовић,практично, најавио након дуела са Сремом. Остаје да се види на кога ће се ослонити млади стручњак.

- Биће неколико измена, али важно је да одиграмо бољу утакмицу од претходне, издигнемо се изнад кризе и обезбедимо пласман у наредну рунду Купа. Поправног испита нема. Посао неће бити лак, јер противник има квалитетан састав, а ко буде агресивнији ближи је успеху.

Црвено-бели су имали и специфичне припреме за овај дуел који се игра на Врачару,где је терен у веома лошем стању.

- Имали смо то у виду, тренирали смо на нашем помоћном терену који намерно није одржаван протеклих дана.Верујем да ћемо се боље снаћи у таквим условима, али без обзира на ове потешкоће Звезда мора да иде победу - истакао је Лалатовић.     

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести