Партизан угостио Деспота Лазића на утакмици против Стеауе

Фудбалски клуб Партизан на утакмици против Стеауе у квалификацијама за Лигу шампиона угостио је осмогодишњег Деспота Лазића, чија је животна прича протеклих дана расплакала и дигла на ноге читаву Србију.

Деспот Лазић из Бајине Баште, један је од 20 малишана у Србији који болује од неизлечиве и ретке генетске болести коју карактерише јак бол при сваком додиру због претеране осетљивости коже.

"Када смо чули животну причу малог Деспота одмах смо контактирали његову мајку Софију са жељом да Деспот са својом породицом буде гост Партизана на утакмици против румунске Стеауе", рекла је директорка маркетинга ФК Партизан Снежана Филиповић.

Деспот од рођења прати булозна епидермолиза, тешка, ретка и неизлечива болест коже у медицини позната као деца лептири. Чело, образи, нос, уши, груди, стомак, леђа, руке, ноге, табани - сваки део тела прекривен је пликовима, модрицама, отвореним ранама. Кожа му због недостатка протеина ензим 7 спада на сам додир.

"Због саме природе болести све до уторка увече нисмо знали да ли ће Деспот моћи да дође на стадион, па нам је било пуно срце када нам је породица јавила да су кренули пут Београда", каже Филиповићева.

Она је додала да Партизан у континуитету спроводи хуманитарне акције и акције помоћи.

"Животна прича Деспота Лазића је расплакала читаву Србији и зато смо због свих навијача црно-белог тима желели смо да на овај начин јавно дамо своју подршку како би знали да смо ми увек ту за њих, као и за све којима је помоћ неопходна. Наши гости су синоћ била и деца из установа Моша Пијаде, Дринка, Јуса, као и особе са инвалидитетом спортског удружења "Вожд Београд", закључила је директорка црно-белих.

Уз дрес са потписима играча, сезонску карту, као и пуну спортску торбу поклона из црно-белог бутика, као и карте за утакмицу, породица Лазић није крила одушевљење.

"Не можемо да објаснимо каква је ово срећа за нас. Многи су звали, слали помоћ и доносили дресове. Ипак ово је нешто посебно јер смо Деспота довели у његов вољени клуб. Девојке из маркетинга су имале пуно разумевање за нашу ситуацији и оставиле су нам отворено да све откажемо у минут до дванест. Нисмо знали да ли ће Деспот издржати да остане на утакмици или не. На овај начин Деспоту помажете у његовом оздрављењу", истиче Деспотова мајка Софија Лазић.

Малишан из Бајине Баште је уз обилазак трофејне сале ФК Партизан, поклоне и поздраве играча, остварио свој сан да његов тим победи.

"Волим све играче, никога не бих издвајао, само да Партизан победи", изјавио је Деспот.

ФК Партизан са стручним штабом, играчима и запосленима у клубу упутиће и медицинску помоћ породици Лазић.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести