Патрик Фрајдеј занимљив Новосађанима

Зимски прелазни рок у свету фудбала почиње првих јануара 2015. године, али су најодговорнији људи из клубова широм Старог континента, самим тим и из Србије, већ у пуном замаху.

 Далеко од очију и ушију јавности успостављају се контакти између заинтересованих страна и почињу прелиминарни разговори о могућим трансферима. Слично је и са ФК Војводина, који ће, сада је већ сигурно, морати да се појача на позицији нападача, пошто је Лазар Веселиновић потписао уговор с јужнокорејским Поханг Стилерсима.

Како смо, сазнали  Новосађанима је веома интересантан голгетер Младости из Лучана, Нигеријац Патрик Фрајдеј. Реч је о 187 цм високом нападачу, рођеном 1992. године, који је у Србију стигао прошле године и то у редове Рада. Међутим, за “грађевинаре” је одиграо само две утакмице и прешао је у Напредак из Крушевца. Ни тамо није био боље среће, одиграо је тек три утакмице и није постигао ни један гол. Прошлог лета обрео се у Младости из Лучана и тек у овом клубу почео је да пружа много боље партије, па је у 14 јесењих првенствених утакмица шест пута био стрелац.

Војводина би волела снажног играча да види у црвено-белом дресу, али је на путу ка остварењу такве жеље велика препрека уговор који Фрајдеј има с тимом из Лучана. Уз то, добре јесење партије нигеријског фудбалера нису заинтригирале само људе из Новог Сада. Патрик Фрајдеј још увек је далеко од доласка у највећи војвођански град.

- Сигурно је да би нам играч квалитета који Фрајдеј има био од велике користи - сложио се и шеф струке у Војводини Зоран Марић, који се вратио из Шпаније. - Јак је, брз, способан да индивидуално решава ситуације пред голом противника. Занимљив је и остаје да се види да ли је реално да нас појача. На позицији вође навале имамо Јована Стојановића и младог Ћурка и сигурно је да нам је потребан још један квалитетан играч.
Наговешта се  и повратак Данијела Алексића.

- Реч је о играчу који је дете нашег клуба, али који се играјући у иностранству, нигде није доказао. Променио је доста клубова и он за нас не би могао да буде појачање. У свакој линији тима, осим на позицији голмана, потребан нам је по један нови играч. Логика је прилично једноставна, јер ако желите да се борите с Партизаном, Црвеном звездом и Чукаричким за врх табеле, а реч је о клубовима који купују играче, морате и ви да их купујете. Стварање младих играча је процес који захтева време и не може нико да очекује од Ћурка, Десанчића или Стаменића, да одмах почну да играју.

Сетите се Бабића и Гаћиновића у прошлој сезони, када им је учинак био много мањи него јесенас. Треба да видимо да ли је за момке које сам навео боље да оду у неки други клуб на позајмицу и да играју, баш као што су некада раније то учинили Радоја и Полетановић. За остваривање озбиљних циљева потребан нам је и озбиљан играчки кадар и, ако није тако, онда улазимо у озбиљан проблем. Ми за сада само продајемо фудбалере и тешко је од екипе очекивати борбу за врх у таквој ситуацији.

На тржишту, постоји интересовање и за капитена Марка Полетановића којег су пратили људи из белгијског Генка. Занимљиви су и Мијат Гаћиновић, односно Срђан Бабић, а уговор је истекао искусном Енверу Аливодићу.
- Морамо да имамо јасну визију тога ко би могао да оде, јер најбољи играчи су веома занимљиви на тржишту. У складу с тим, морамо да направимо план и да будемо веома брзи у деловању када су евентуални доласци фудбалера у питању - закључио је Зоран Марић.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести