Пазовчанкама потребна два сета за пролаз

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове у среду играју реванш сусрет другог кола Купа Изазивача с хрватским Поречом, кога су у првом мечу савладали максималним резултатом. У Хрватској су Сремице

оправдале улогу фаворита и завршиле посао у три сета (25:14, 25:21, 25:22) и према пропозицијама ЦЕВ-а, за прлаз међу шеснаест најбољих потребна су им два сета на домаћем терену.

Пазовчанке су тренутно у доброј форми, што доказује и друго место на табели домаћег шампионата, али неће утакмици са Поречом приступити као да је већ све готово пошто им је ово деби у евро куповима.

- Најважнији је да мечу приступимо не размишљајући о првом сусрету и чињеници да смо на корак до проласка даље. Желимо да одиграмо у систему који је већ утемељен и ако тако буде не бојим се за добар резултат. Никада не треба потценити противника, тим пре што је Пореч лидер хрватског шампионата и има две веома искусне играчице.

Играмо на домаћем терену и желимо да се покажемо у најбољем светлу, а веома нам је драго што смо на дебију у европским такмичењима скренуле пажњу на себе – истакла је Сара Сакраyија, примач сервиса старопазовачког Јединства. У случају проласка у наредну рунду, Јединство би у шеснаестини финала играло с пораженим из сусрета ЦЕВ купа Локомотива Баку - Роте рабен Вилсбибург, где су Азербејyанке у првом мечу славиле 3:0.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести