Победа императив за оба тима

Рукометаши Војводине, у оквиру 14. кола Суперлиге Србије, вечерас дочекују екипу Партизана. Новосађани су други на табели с два бода мање од лидера Црвене звезде, док су црно-бели седми,

с бодом мање од шестог тима који иде у плеј-оф. Свако са својим амбицијама дочекује овај дуел, што гарантује занимљиву борбу.

Тренер Војводине Божо Рудић осврнуо се на добру игру својих пулена у прошлом колу у Пожеги и изразио наду да ће је екипа поновити и у преостала два кола, као и у Суперкупу против Металопластике, 16. децембра.
- Очекује нас занимљива утакмица. Партизан је тренутно седми на табели и покушава да се домогне плеј-офа, зато ће бити јако мотивисан да дође до победе. У Пожеги су моји момци одиграли другу најбољу утакмицу од када сам им ја тренер. Грешке су сведене на минимум, а залагање и борбеност су били на врхунском нивоу. Надам се да после такве игре неће доћи до опуштања, како у дуелу с Партизаном, тако и у преостале две утакмице које нас очекују до краја ове године. У суботу гостујемо у Костолцу, а 16. децембра играмо Суперкуп. И та утакмица нам је веома важна, јер би победом обезбедили први овосезонски трофеј – рекао је Рудић.

Пивот Живан Пешић је подсетио да Партизан има веома млад тим, са пуно новајлија у Суперлиги.
- Црно-белима је сваки бод важан за плеј-оф. За нас нема опуштања, хоћемо да поновимо партије из претходних дуела. Из утакмице у утакмицу играмо све боље, тако да верујем да ће сусрет с Партизаном бити борбен и занимљив – казао је Пешић.

У саставу Војводине неће бити Стевана Попова и Николе Арсенића, који су повређени и неће бити спремни да помогну саиграчима до краја овог дела првенства. Из РК Војводине позивају навијаче да испуне халу на Сланој бари, где се вечерас игра утакмица од 17 часова, и тако буду седми играч вишеструким првацима Србије. 

Г. М.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести