Победници Повић и Грујић

Ажурирано пре 7 недеља 3 часа

Меморијални шаховски турнир у част мр Јована Узелца се традиционално одржава сваке године у организацији два клуба за које је Јован играо и у којима је провео највећи део

свог шаховског века – ШК Униреа (Ритишево) и ШК Бора Костић (Вршац).

Мр Јован Узелац је био познати вршачки шахиста, али и изузетан стручњак у области археологије где је стекао научно звање магистра и био кустос вршачког музеја. Уз то, био је и изузетан човек, увек драг и духовит, а наставио је да живи у успоменама шахиста Вршца и околине, као и у шаховским партијама своје деце Чедомира и Иве Узелац, који су и сами добри шахисти и људи.

На турниру је учествовало 17 играча из Вршца и околине, а дошли су и гости из Банатског Карловца. На почетку турнира кратким обраћањем присутне је на лик и дело мр Јована Узелца подсетио секретар ШК Бора Костић ФИДЕ мајстор Бошко Ђонин. Затим су се присутнима обратили и захвалили на учествовању чланови породице Узелац – син, две ћерке и унука Јована Узелца. Присутне је поздравио и председник ШК Униреа мајсторски кандидат Војна Пау и најавио да ће се следеће године овај традиционални турнир који зближава шахисте два поменута клуба одржати у Ритишеву.

Турнир је био јаког састава, а учествовали су и мајсторски кандидати Ива и Чеда Узелац, подсећајући нас на оца Јована својим лепим партијама и добрим резултатима.После занимљивих борби и надигравања за шаховском таблом у 17 кола по Бергеровом систему, прво место са 13,5 поена поделили су мајсторски кандидати Милан Повић из Банатског Карловца и Саша Грујић из Вршца, док је треће место припало ФИДЕ мајстору Бошку Ђонину са 13 поена. Четврти је био мк Петар Ранков који је освојио 12 поена, а пети мк Лаза Петровић са 11 поена. У списак награђених уписао се још и Ђурица Ђурић са 9,5 поена. Победнику је припао пехар у трајно власништво, а додељене су и симболичне новчане награде првој шесторици такмичара.

Бошко Ђонин

 

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари