Победом завршити сезону

Већ од раније је познато да ће елитно рукометно друштво напустити нишки Железничар и Раднички из Крагујевца, тако да данашње утакмице у Каћу и Нишу,

с којима се завршава  надметање у плеј-аут делу Суперлиге, практично немају резултатски значај, али је ово прилика да млађи играчи и они са мањом минутажом добију своју шансу. Управо у том смеру прича и голман Југовића Мијодраг Матић, коме је указано поверење да чува мрежу небескоплавих.

- Добро је за нас млађе играче што је екипа раније обезбедила довољан број бодова, запосела прво место, па смо ми са мањом минутажом добили већу шансу и прилику да покажемо у којој мери могу да се на нас наслоне у будућности. Такође, у тим утакмицама смо скупили и преко потрено искуство и показали да се на нас озбиљно може да рачуна. Много ми значи што сам међу стативама заменио голмана репрезентативног калибра Дејана Милосављева, који је изванредно бранио током целе сезоне - рекао је Матић.

Мијодраг признаје да му је било мало тешко у почетку, али како врем,е одмиче све иде боље и боље. Вечерас од 19.30 каћани дочекују Раднички из Крагујевца, чиме ће бити завршена овогодишња сезона.- Утакмица с Крагујевчанима нема резултатски значај, пошто су већ напустили елитно друштво, али ми ћемо се потрудити да победимо и нашим навијачима приредимо занимљиву рукометну представу.

Матић сматра да тек сада долази до изражаја жал што нису успели да обезбеде пласман у плеј-оф.- Играма и квалитетом смо то заслужили, али нам је недостајало мало спортске среће. Надамо се да ће се коцкице следеће године мало боље посложити и да ћемо направити значајан помак и успех - уверен је Мијодраг Матић.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести