Пола века новосадског хокеја на трави

Клуб хокеја на трави Електровојводина из Новог Сада обележио је пола века постојања.

-  Можемо да будемо поносни на све што смо до сада постигли. Трофеји који су освајани у домаћим такмичењима и наступи на европским и светским турнирима довољно говоре какав се хокеј на трави играо и игра у Новом Саду. Приоритет у овој и следећим годинама је рад са децом, јер само на тај начин можемо да сачувамо клуб и осигурамо будућност – рекао је Драгољуб Николић, председник Електровојводине.

Историја поменутог спортског колектива је заиста за понос. Електровојводина је била пет пута дворански првак СФРЈ (од 1981. до 1985), првак Србије и Црне Горе (2003. године), а последњих седам година узастопно је шампион Србије у овом спорту (од 2009. до 2016). У Купу купова Европе, одржаном у Бечу 1997. године, освојена је бронзана медаља, а сребрна на турниру Купа шампиона у грчком Неакиосу. Славу новосадског хокеја на трави проносили су играчи који су облачили репрезентативне дресове, као што су Душан Савин, Ђорђе Стаменковић, Скендер Ђафоли, Иван Томац, Слободан Савин и многи други.

У 2010. години обновљен је женски клуб хокеја на трави Нови Сад (женска екипа постојала до 1985. године), који је такође врло успешан. Младе новосадске даме су првакиње Србије у последњих пет година. Успешно се такмиче и млађе категорије, кадеткиње и јуниорке.

Д. Кнежић

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести