Пољски Погон за загревање

БЕЛЕК: По прелепом, суначном дану, фудбалери Војводине одрадили су преподневни тренинг, у којем је шеф струке Зоран Марић инсистирао на техничко-тактичким финесама у игри.

 Лопта је била у првом плану, па је то створило одличну атмосферу међу свим играчима. Задовољни, што је и разумљиво, нису били и даље повређени Слободан Новаковић, као ни новајлија Славиша Радовић, који се придружио популарном Боби на клупи поред терена, због озледе скочног зглоба.

- Новаковић неће тренирати, јер је његова повреда мишића листа компликованија него што нам се у први мах учинило – рекао је др Борко Вукосав, који је и сам имао вирозу у понедељак, али је јуче већ био на свом радном месту. – Пратићемо ситуацију и надам се да ће у најскорије време моћи да се прикључи друговима на тренинзима. Радовић је зарадио повреду скочног зглоба и због тога се, додуше присилно, одмара.

Иако им није лако да одраде све оно што су пред њих поставили чланови стручног штаба, нисмо чули приговоре играча, већ су се сви трудили да максимално у дело спроведу захтеве тренера Марића и његовог помоћника Горана Шауле, као и кондиционих тренера Александра Јанковића и Горана Башића. Очекује се да се ових дана тиму прикључи и други Марићев асистент Милан Косановић.

И док су играчи радили са шефом, дотле су тројица голмана – Вања Милинковић-Савић, Милан Јованић и Марко Кордић – тренирали под вођством тренера Бориса Нађа. Њихове вежбе су биле веома разноврсне, али ни мало лаке, што тројицу чувара мреже није спречавало да покажу да Војводина на пролеће неће имати проблема у заштити свог гола.

Данас је на програму и прва тренинг утакмица, у којој ће црвено-бели одмерити снаге с екипом пољског Погона из Шћећина, седмопласираним тимом тамошње Екстракласе. Реч је о саставу у којем играју и неколицина интернационалаца, па смо на клупском сајту могли да пронађемо информације о томе да дрес Погона носе Јапанац Катуја Мурајама, Бразилац Ернани и Јужноафриканац Рикардо Њуњеш.

- У данашњој утакмици, резултат нам неће бити у првом плану – истакао је Зоран Марић. – Пре свега, жеља нам је да проценимо потенцијал наших млађих првотимаца, баш као и њихових старијих колега, па ми је план да заиграм с две различите екипе у два полувремена. Ипак, веома ће ме занимати учинак та два састава, јер ће ми послужити када будемо доносили одлуку о томе на кога можемо и колико да се ослонимо. У конкуренцији неће бити једино повређених Слободана Новаковића и Радовића, а читаву утакмицу планирамо да брани Милан Јованић.

Дуел Војводина–Погон почиње у 14.30 часова, а играће се на терену на којем Новосађани тренирају и који је у склопу центра ИЦ Сантаи Ресорт.

А. Предојевић

Крунић (ни)је готова прича

Вођа новосадске експедиције Мићо Врањеш у сталној је вези с председником ФК Војводина Зораном Шћепановићем. Иако не открива о чему разговарају, Врањеш је ипак рекао:
- Председник и Раде Крунић и даље преговарају о евентуалном доласку у наше редове овог талентованог везног играча. Крунић, дакле, није завршена прича.

Мурињо жели Бабића

Лидер на табели Премијер лиге Челси заинтересован је да доведе 18-годишњег штопера Војводине Срђана Бабића, пренели су британски медији. Како наводи “Сан”, тренер Челсија Жозе Морињо довођењем омладинског репрезентативца Србије жели да ојача одбрамбену линију до краја јануарског прелазног рока. Тај лист тврди да ће Челси покушати да доведе Бабића посредством менаyера Влада Лемића. Лемић је претходно помогао Челсију да ангажује репрезентативце Србије Бранислава Ивановића и Немању Матића. Бабић се прошле године усталио у екипи Војводине, а медији су недавно пренели да је за њега заинтересована и шпанска Барселона.
Уколико би прешао у редове плаваца вероватно би био послат на каљење у Витесе који је филијала Челсија.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести