Пораз на почетку ЕП

Српски јуниори поражени су на почетку Европског рукометног првенства, које се одржава у Данској. Од изабраника Николе Марковића бољи су били Французи - 33:22 (17:9).

Француска - Србија 33:22 (17:9)

ВАНДРУП: Арена Сид, гледалаца: 350, судије: Херман и Мадсен (Данска), седмерци: Француска 5 (4), Србија -, искључења: Француска 12, Србија 12 минута, црвени картон: Радовановић у 39. минуту (Србија).

ФРАНЦУСКА: Москви 10, Мем 4, Билан 3, Мажи 3, Ричардсон 3, Лен 2, Мин 2, Енгома 2, Печмабек 2, Камшо-Барил 1, Пелајо 1, Бонеу, Ферандие, Харбу, Лагард, Нембо.

СРБИЈА: Милосављев, Арсенић 4, Колаковић 4, Марковић 4, Ракоција 3, Гачевић 2, Кљајић 1, Леовац 1, Митић 1, Радовановић 1, Воркапић 1, Баруyић, Дакић, Петровић, Ратковић, Станојловић.

Српски јуниори поражени су на почетку Европског рукометног првенства, које се одржава у Данској. Од изабраника Николе Марковића бољи су били Французи - 33:22 (17:9). Још пре поласка на шампионат, овај пораз је био донекле укалкулисан, пошто су Орлићи наспрам себе имали вршњаке који су прошле године, у кадетском узрасту, постали прваци Старог континента и једни су од најозбиљнијих кандидата за освајање овог такмичења.

Већ уводни минути меча показали су да је разлика у квалитету велика, пошто су Французи, после серије 7:0 повели 8:1, чиме су натерали тренера Марковића да затражи први тајм-аут, а ускоро и други. Све време наши јуниори играли су одбрану 6-0, Французи су из полуконтри и контри долазили до лаких голова, за разлику од Орлића, којима је омогућено само да нападују позиционо.

Предност Француза се повећавала и у наставку, па је Марковић већ у 35. минуту потрошио и трећи, поседњи тајм-аут, како би колико-толико посаветовао своје изабранике. Није то много помогло, да би у једном тренутку Французи додирнули 16 голова вишка на свом конту (32:16). У последњих пет минута Французи су мало попустили, па су српски јуниори смањили заостатак.

Сада изабраницима Николе Марковића остају још два дуела у групи А и борба за другу позицију, која их води у други круг. Већ данас (16) чека их дуел са Швајцарском, а у недељу (14) са Пољском.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести