Португалија и Шпанија међу фаворитима у Пољској

Млада фудбалска репрезентација Србије такмичиће се у групи Б Европског првенства у Пољској наредне године. Противници ће бити актуелни вицешампион

 Старог континента Португалија, затим једна од најуспешнијих селекција у последњој деценији Шпанија и селекција Македоније. Нашем јужном суседу ово је дебитантско учешће на европској смотри фудбала.Сасвим је јасно да су Португалија и Шпанија међу фаворитима на ЕП у Пољској,а да Македонци могу сва три ривала у групи озбиљно да намуче. 

Свакако да највећи реноме у групи тренутно имају Португалци. Они ће сигурно пикирати сам врх, а у прилог томе говори да су се проштетали квалификационом Групом 4, у којој су још били Албанија, Мађарска, Грчка, Израел и Лихтенштајн.Изабраници селектора Руија Жоржа играју углавном у домаћим клубовима, али оним најјачим. Везисти  Рубен Невес, Рафаел Гузо и Желсон Мартинс играју за Порто, Бенфику и Спортинг, а  нападачи  Рикардо Хорта и Андре Невес за Брагу, односно Порто. Ту су и играчи који играју за велике иностране клубове: Бруно Фернандез (Удинезе), Едгар Ле (Барселона), Карлос Мане (Штутгарт) и Брума (Галатасарај). 

Шпанија ће желети да се докаже после елиминације из квалификација за прошло Европско првенство, од наше селекције, а ресурса за то  има. У групи су били други, иза Шведске, а потом су у баражу били бољи од Аустрије. За Шпанце играју момци из клубова какви су: Атлетик Билбао, Спортинг Хихон, Ајнтрахт Франкфурт, Севиља, Валенсија, Селта, Еспањол, Сандерленд, Атлетико Мадрид, Барселона, Алавес, Борусија Дортмунд, Реал Мадрид и Порто. Дакле, екипа кадра за највише домете.

Најслабији реноме има Македонија, али то ни мало није наивна екипа. Ако се има у виду да је ова селекција такмичење по групама завршила на првом месту, испред Француске, Украјине и Шкотске, довољно  говори о каквом се тиму ради. Иако ова репрезентација углавном има играче из домаћих клубова, ту су и интернационалци који играју у Белгији, Мађарској и Шпанији.

Селектор Томислав Сивић је упозорио да на Европском првенству лаких противника нема и да се за сваки бод ваља добро помучити. Нашој селекцији је циљ медаља у Пољској и с обзиром на квалитет амбиције нису без основа.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести